Politikk

Publisert på mandag 2. september, 2013

0

Vinnerne av konkurransen

Silje Havn Vik vant 3. plass med denne plakaten.

Silje Havn Vik vant 3. plass med denne plakaten.

Ungdom har fått sin mulighet til å fortelle om sin spillhverdag. Tre stikker unna med pengepremie.

Voksne har lenge vært ivrige om å uttale seg om problemer knyttet til dataspill. Enten det er forskere, behandlere eller bekymrede foreldre. Nå deles det samlet ut hele 35.000 kroner til de tre beste bidragene i en ungdomskonkurranse som har søkt ungdommens egne stemme. De andre bidragene får tilsendt blant annet et gavekort.

– Måten dataspill blir omtalt kan til tider minne om en debatt om ruspolitikk, dette minner om manglende kunnskaper hos dem som uttaler seg om saken. Nå har vi gitt muligheten for de som ikke blir hørt, ungdommen selv, sier Felix Vaager, leder av Hyperion.

Engasjerte dataspillere har i løpet av sommeren hatt mulighet til å bidra med sine perspektiver i den kreative konkurransen «Problemet med problemspilling». Vinneren er endelig kåret, og førstepremien går til Toni Vučić (16) som i sin imponerende video forteller om seg selv, sin hobby og dataspill på godt og vondt.

– Medietilsynet kontaktet oss og forklarte at de ønsket et prosjekt på bakgrunn av Handlingsplan mot spillproblemer 2011-2012. Det var helt naturlig for oss å takke ja, forklarer Vaager.

Konkurransen ble lansert i påsken ved The Gathering og har hatt som formål å engasjere unge mennesker til å reflektere rundt sin egen dataspilling, og dele med seg av sine erfaringer og personlige meninger.

– Selv om konkurransen er over håper vi at stadig flere deler sine erfaringer med spill. Vi må ikke la de som aldri har rørt dataspill før få overtaket i en slik debatt om ungdomskultur, avslutter Vaager.

Vinnerne er som følger:

  1. Toni Vučić (Se filmen hans under)
  2. Eirik Wesbye Pedersen (Les teksten hans her)
  3. Silje Havn Vik (Se plakaten over)

 

Alt om konkurransen kan du lese her.

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Til toppen av siden ↑