OrgNytt

Publisert på onsdag 2. oktober, 2013

0

Forum 2013

Foto: Elin Nilsen

Arbeidsutvalget, og Vincent fra Sentralstyret har vært på tur til Hyperions søsterorganisasjon Bifrost i Danmark. Bifrost er en organisasjon som likner på Hyperion, men som hovedsakelig handler om laiv og rollespill. Bifrost arrangerer en årlig konferanse som heter Forum, der deltakerne spiller rollespillscenarier og deltar på foredrag og workshops om rollespill. I dansk rollespillkultur har de en sterk tradisjon for noe de kaller scenarier. Dette er små minilaiver med et ganske fastlagt plott, som spilles av omtrent 5 spillere.  Scenariene krever ikke mye rekvisitter eller noen kostymer. Det hele er på mange måter litt som vanlig rollespill, forskjellen er at man benytter laivteknikker istedenfor penn, papir, og terninger.

På forum deltok representantene fra Hyperion på foredrag om bruk av rom og scenografi i rollespill, og Fantasiforbundets foredrag om organisasjonskultur og inkludering. Programmet på Forum var interessant, og det er spennende å få inn nye synspunkter fra andre forbund som jobber med fantastiske fritidsinteresser.

En av høydepunktene på Forum er det ganske ironisk distanserte «Dansk Mesterskap i Lajvsverdkamp», Hyperion har tidligere deltatt, og blitt brutalt overkjørt av det danske vinnerlaget. I år stilte Norge med et blandet lag bestående av lederen i Hyperion, Felix Vaager, lederen i Laivgruppa på Sandane, Maria Kolseth Jensen, og Jørn Slemdal, en kjenning fra det norske laivmiljøet. Finalekamper blir utkjempet i fem runder, der det laget som oppnår tre seiere går av med seieren. Det norske laget skulle møte det laget som vant det danske mesterskapet. I de to første omgangene tørket laget gulvet med danskene, deretter ble Jørn byttet ut med innbytter Cecilia Dolk fra Sverige, kjent som en av hovedarrangørene for Monitor Celestra. Det nye oppsettet røyk på en tapt runde før en tredje seier avgjorde kampen, og Norge ble utropt til verdensmester i laiv.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑