Politikk

Publisert på torsdag 3. april, 2014

Særhet og støtte

Leder av Hyperion, Felix Vaager, har hatt anledning til å gjesteblogge for Cosplay Norway.

Cosplay Norway er et nettsted om cosplaysom kårer månedlige og årlige «beste Cosplay-ere» og ellers driver folkeopplysning om hva Cosplay er. Felix skriver om situasjonen til Regncon og KuroiCon, samt vanskelighetene for lignende aktiviteter som ofte blir diskriminert av folk som ikke kjenner til interessene. Gjesteinnlegget kommer i kjølvannet av at Hyperion og KANDU fikk svar på søknad med at man fryktet at NERF stimulerer til vold og innlegget i Bergens Tidende om kommunenes manglende forståelse på ungdomskultur.

Utdrag fra teksten
Cosplay er sært. Det er noe folk er fremmed for og noe de er uvant med og derfor sært.

For at kommunen skal forstå nok til å gi pengestøtte til en laivgruppe må de kalle seg en improvisasjonsteatergruppe. Selv om aktivitene ligner hverandre har de også sin særegenhet. De er sære fra hverandre.

Cosplay er også en form for teater. Med kostymer spiller man en rolle, om det så er på en messe eller festival. Hvor enn man går, om det så er spillfestivalen Arcon eller dataparty-et The Gathering, kan man se folk som har investert blod og tårer i kostymer som kan slå kostymedamene på Nationaltheateret ned i støvlene.

Les hele innlegget her.



Til toppen av siden ↑