Publisert på onsdag 7. juni, 2017

0

Rollespillkurs på Hypercamp 2017

Karl Thomas Hjelmervik kommer til Hypercamp 2017 for å holde kurs i bordrollespill rettet mot nybegynnere.

Penn og papir-rollespill ligger i krysningspunktet mellom improvisasjonsteater og brettspill. Sammen skaper deltagerne en historie, der en av dem fungerer som spillleder, mens resten er hovedpersonene i fortellingen. Spilllederen definerer omgivelsene og et persongalleri hovedpersonene må forholde seg til, mens selve rollespillsystemet angir regler som definerer det rommet av muligheter som hovedpersonene kan boltre seg i. Mulighetene og variasjonene som kan oppnås under spillingen er kun begrenset av deltagernes fantasi.

Kurset tar for seg det velkjente rollespillsystemet Dungeons & Dragons 5. utgave. Et system lagt til en verden med drager, trollmenn og altfor store sverd. Første del av kurset går gjennom de grunnleggende reglene nødvendig for både å kunne lage en karakter samt å spille den. Andre del går inn på noen enkle tips og triks for å øke rollespillopplevelsen til alle rundt bordet. Kurset avslutter med at alle lager sin egen karakter i Dungeons & Dragons-universet. Her blir det også anledning til å prøve karakteren sin ut, om ikke under selve kurset, så i hvert fall en av kveldene.

karl_thomas

Til daglig jobber Karl Thomas med sonarforskning, men fritiden bruker han mest mulig tid på å drive den lokale brettspill-, rollespill- og magic-foreningen, Spillekveld på 37, i Horten. Han brenner for brettspill og rollespill av de fleste typer. Rollespill har han drevet med siden midten av åttitallet og har lang erfaring innenfor spillforenings- og kursvirksomhet. Det siste året har han både organisert nybegynnerkurs og spillederkurs i rollespill.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑