Politikk

Publisert på fredag 1. september, 2017

0

Valgets fantastiske grunner til å stemme

11. september er det stortingsvalg i Norge og frem mot det vil vi vise frem alle de fantastiske grunnene til at du bør benytte deg av stemmeretten.

I september går Norge til stemmeurnene for å velge 169 nye stortingsrepresentanter, som skal styre landet de neste fire årene. Hyperion er opptatt av å styrke de fantastiske fritidsinteressene i Norge – og nettopp det sitter stortingspolitikerne med makten til å gjøre.

Derfor vil vi trekke frem det vi mener er valgkampens viktigste saker, sakene som har betydning for oss som elsker fantastiske fritidsinteresser, driver en Hyperion-forening eller bare brenner for at ungdom skal ha et godt fritidstilbud, uansett hvem de er, hvor de bor og hva de liker å gjøre.

valg6

Støtte til fantastiske fritidsinteresser
Hyperion ønsker seg stortingspolitikere som tar barne- og ungdomsfrivilligheten på alvor, som vil sikre unge muligheten til å holde på med det de elsker, uansett om det er idrett, korps, laiv eller dataspill. Det krever blant annet økonomisk støtte til kultur og ungdomsfrivilligheten som sikrer forutsigbarhet og rettferdig fordeling mellom organisasjonene, og som ivaretar organisasjonenes selvstyre.

Politikerne må legge til rette for fantastiske aktiviteter på flere områder. I dag hindrer mangel på lokaler flere foreninger i å arrangere sine drømmearrangement. Skal vi kunne styrke aktivitetstilbudet vårt, er vi avhengige av politikere som vil bygge og gjøre kulturhus, skoler og andre lokaler lettere tilgjengelig for ungdomsorganisasjoner.

valg1.1

Anerkjennelse av fantastiske fritidsinteresser
I dag møter mange som holder på med fantastiske fritidsinteresser hindre som for eksempel ungdomsidretten ikke møter på. Organisasjoner som driver med nye kulturformer blir møtt med stor skepsis når de skal leie lokaler, de fleste idrettshaller og kulturhus ikke er tilrettelagt for arrangementer som datatreff og bibliotek nedprioriterer innkjøp av analoge og digitale spill.

Valg2.1

 

Organisert nerdekultur gir ungdom som ikke interesserer seg for idrett eller musikk et nytt aktivitetstilbud, og er grunnleggende for å styrke barns rett til et godt fritidstilbud.

Valg3.1

Benytt deg av stemmeretten
Ungdom stemmer sjeldnere enn voksne i valg. Det er trist, for all politikk som blir vedtatt angår jo ungdom. Det vil Hyperion gjerne gjøre noe med, og derfor deler vi noen av de fantastiske grunnene til at våre følgere bør ta i bruk stemmeretten.

Vi håper du benytter deg av stemmeretten 11. september, eller ved å forhåndsstemme. Godt valg!

Valg7

valg 4Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑