Månedens forening

Publisert på tirsdag 26. februar, 2019

0

Månedens forening: Bryne Brettspill

Hils på årets første Månedens Forening – Bryne Brettspill! De holder til i byen Bryne i Rogaland, og har drevet forening i over 3 år! 

Kan dere fortelle litt om foreningen deres?
Vi er en klubb for alle brettspill interesserte i alle aldre. Vi har møter en gang i uken og noen ekstra spesielle eventer innimellom.
Vi er så heldige at vi har fått låne lokaler av kommunen midt i sentrum av byen Bryne. På klubben våres spilles alle typer brettspill. Det er stort sett frispilling med egne og klubben sine spill. Men når vi kjører eventer så har vi som regel et par konkurranser.

Vi ønsker å rekruttere mer ungdommer til miljøet, og er derfor i gang med å legge opp et samarbeid med den lokale skolen om å arrangere spilling på skolen. Vi ønsker å vise ungdommen at brettspill er mer en Ludo og Yatzy.

Når og hvordan ble foreningen deres startet opp?

Det hele startet nåværende leder Jone Idsal og en kamerat flyttet til Bryne. Opprinnelig så bodde vi på Sola, hvor vi var medlemmer av Brettspillklubben Alea Jacta Est som også er medlem av Hyperion. Etter å ha bodd på Bryne en stund så savnet vi en lokal klubb. Da bestemte vi oss for å opprette en. Kommunen var ikke vanskelige med å låne oss lokaler, og etter litt hjelp med artikler i lokalavisen og TV-Vest, så poppet
det opp brettspill interesserte og nysgjerrige fra alle kanter på møtene våres.

Hva holder dere på med denne måneden?

Siden vi er stolte av å bli valgt ut av Hyperion til månedens forening så kommer vi til å ha en liten helge event med kake og brus. Og spilling selvfølgelig.

Hva er det beste med deres forening?

Et fantastisk miljø. Vi legger vekt på at alle som kommer skal føle seg velkommen. Både ledelse og våre etterhvert veteran medlemmer, er med
på å integrere alle nye som kommer til klubben.

Bryne Brettspill stilte med fullsatt lag i Captain Sonar turnering på Spel 2018. Og stakk av med førsteplassen!Fra venstre. Captain Stian Johansen, Radio Operator Jan Gjersdal, Engineer Jon Opsvik, First Mate Jone Idsal

Hva er det kuleste foreningen deres eier?

Det må jo selvfølgelig være våres etterhvert fantastiske
brettspill samling. Denne er tilgjengelig for alle som kommer på besøk. Og våres
betalende medlemmer kan låne med seg spill hjem.

Hvis foreningen deres hadde ubegrenset med penger – hva ville dere gjort?

En tur til Essen Spiel for alle medlemmene måtte jo vært helt sjef.

Hva er den største flausen som har skjedd med foreningen deres?

En gang så reiste alle som hadde nøklene til lokalene hjem. Når vi skulle gå hjem så kunne ingen låse. Vi endte da opp med å måtte låse alt innenfra, for deretter å sende sistemann ut gjennom et høyt vindu som låser seg selv. Så en kan si at vi brøt oss ut av vår egen klubb.

Har dere et tips til andre Hyperion-foreninger?

Ikke vær redd for å prøve. Det koster ikke masse å feile, men det gir en enorm gevinst når en lykkes.

Er Bryne Brettspill foreningen for deg eller noen du kjenner? Sjekk dem ut på Facebook

Har din forening lyst å bli Månedens Forening? Send en mail til kristina@n4f.no og fortell litt om dere selv!

 Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑