Månedens forening

Publisert på tirsdag 26. mars, 2019

0

Månedens forening: BurnOut Dataparty

Sist måned var Hyperion på foreningsbesøk rundt omkring i landet. En av foreningen vi besøkte var BurnOut Dataparty, som holder til i Ulsteinvik. De fyller 20 år i år, og feiret jubileet i februar med det begivenhetsrike UlsteinLAN – hvor de attpåtil doblet antall deltakere. Nå er de kåret til månedens forening for mars!

Kan dere fortelle litt om foreningen deres?

BurnOut Dataparty ble stiftet av fem tenåringer i 1999. Ingen dato finnes, for vi husker det rett og slett ikke…

Vi hadde ett lite LAN i kjelleren til en av oss, eneste nettverket vi hadde var en 5port 10mbit hub, men dette var plenty for å spille. På den tiden gikk det mye i Quake 2 og Half-life. Første logoen vår var BurnOut med det store «O» ‘en stjålet rett fra Diablo 2 logoen.

Når og hvordan ble foreningen deres startet opp?

Som organisasjon startet vi vel på papiret i 2006 eller 2007.

Hva holder dere på med denne måneden?

Denne måneden er det gjennomgang fra forrige arrangement. Vi hadde vårt første GRATIS arrangement for folket, og dette krever gjennomgang. Samt forsker vi litt på stands på den lokale Trebaatfestivalen som skal være i høst.

Opprigg til UlsteinLAN

UlsteinLAN

Hva er det beste med deres forening?

Vi driver absolutt non profitt!! Vi har til og med sluttet å ta inngangspenger om du kommer med pc eller konsoll, og blir medlem i BurnOut Dataparty. (dette koster 50,- pr år).

Vi jobber for tiden med avtaler med lokale firmaer for å få til ting relatert til medlemskapet. Litt slik som større foreninger gjør. Litt rabatter her og der, og kanskje en gratis Airsoft weekend? Kanskje en kino? Vi vet ikke helt enda.

Hva er det kuleste foreningen deres eier?

Oj… Det var en tøff en. Vi har akkumulert en del stash opp igjennom tidene. Vi har stor tro på å eie, og ikke leie. Vi har alt fra forskalingsplater som vi bruker til bordplater, ett heilt kjøkken som vi setter opp (vi lager det meste av mat selv). Vi har pizzaovner, kenwood kjøkkenmaskiner osv… Må da nesten si at en Kenwood maskin på ett LAN er kult? Eller kanskje 400V strømskap som vi nå leier ut igjen til kommunen og sponser trebåtfestivalen med? Vi er jo tross alt sponsorer der..

Hvis foreningen deres hadde ubegrenset med penger – hva ville dere gjort?

Bygget en garasje for lagring med en etasje over for medlemmer (dette hadde blitt en STOOOOR garasje). En alkoholfri gaming plass med underholdning i sentrum!

Hva er den største flausen som har skjedd med foreningen deres?

Å ha 3 dager med opprigg, og fremdeles ikke være klar når deltakerne kommer… (huff og huff)

Har dere et tips til andre Hyperion-foreninger?

Ikke bli høy på dere selv uansett om du kan alt. En kan alltid bli bedre.

Å arrangere er å lære!

 

Se også Vikebladet sin artikkel om BurnOut Dataparty.

Er BurnOut Dataparty foreningen for deg eller noen du kjenner? Sjekk dem ut på Facebook!

Har din forening lyst å bli Månedens Forening? Send en mail til kristina@n4f.no og fortell litt om dere selv!Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑