Pegasus

Publisert på tirsdag 16. april, 2013

0

Norgesmesterskap i rumpeldunk

I helgen gikk norgesmesterskapet i Rumpeldunk av stabelen for første gang. Det som i Harry Potter-bøkene er trollmann-verdenens største idrett har fortsatt et stykke igjen å gå i virkeligheten, men utviklingen går i riktig retning for sporten som ble startet i 2005 på Middlebury College i USA.

DSC00163

Elisabeth Ingeberg Jørstad er Leder i NTNU Rumpeldunk, og var med på Norgesmesterskapet, selv om det ikke holdt til en gullmedalje for NTNU-laget syntes hun helga var vellykket. «Jeg er kjempefornøyd med hvordan NM ble. Fantastisk positiv innstilling fra samtlige. Uenigheter ble tatt greit, og generelt ble det vist respekt for motspillere og dommere. Alle virket alt i alt veldig innstilt på at det skulle bli bra, og da ble det det!»

Når det gjelder fremtidsutsiktene til sporten er hun optimistisk. «Det har bare blitt mer og mer populært siden det ble oppfunnet i 2005, og VM ble avholdt samme helg som NM. I fjor spilte 96 lag i VM, men i år var det kvalifiseringer, så da var det færre lag. Det er i ferd med å etablere seg som en mer vanlig sport. Europa ligger litt etter, i år var bare et europeisk lag var med i VM, men de gjorde det bedre enn forventet. Det finnes et europamesterskap også, og bare de to beste lagene som gjør det best i EM kommer til verdensmesterskapet. For oss er det å få deltatt i EM er absolutt et mål.

Å begynne med rumpeldunk er ikke vanskelig, og Elisabeth mener det ikke skal være vanskelig å prøve selv om reglene er seriøse. «Regelheftet fra IQA (international quidditch assosciation) er på 37 sider. Jeg driver med en del sport, og rumpeldunk er mye mer slitsomt enn mange andre sporter, og ganske vanskelig å dømme etter. På NM i år var det en del som ikke kunne reglene ordentlig, men det var første gang i år og vi satser på en forbedring og gjentagelse til neste år. Utstyr er ikke så vanskelig å fikse, bruk rockeringer som målringer. De sopelimene vi brukte er fra Clas Ohlson eller biltema, så har de andre ofte spilt med innebanduykøller eller pinner rett og slett. De skal være mellom 80 cm og 1.20, og de kan gjerne se ut som en sopelime. Jeg Tror IQA har noen offisielle sopelimer men de er relativt utilgjengelige i europa. Noen bruker Kostyme, men det er ikke noe krav. Skal du spille, finn noen som vil spille med deg, print ut reglene og lær deg det grunnleggende. Vil du ha hjelp så er det bare å kontakte de eksisterende lagene eller IQA, de er veldig interessert i å få flest mulig til å spille det. Det ser kjemperart ut, men det er vanvittig morro.»



Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑