Publisert på tirsdag 28. mai, 2013

0

Kostymekurs på Hypercamp

Jens Omland skal holde kurs i kostymeproduksjon på årets Hypercamp. Jens har laivet i årevis, er med i reenactement og laivgruppa Legio XV Appollinaris og er veldig glad i å lage laivkostymer. Han har spilt, og derfor også laget kostymer til, roller som blant annet romersk legionær, prest, soldat (fra 900-, 1600-, 1700- og 1900- tallet, samt diverse fremtidscenarier), norsk overklasse fra 1800- tallet og steampunk-kjeltring. Han trives like godt på verkstedet som ved symaskinen, og er en svært erfaren veileder. Han mener at gode kostymer henter inspirasjon og materialer fra historien, men at litt juks der det ikke synes er veldig lurt.

Her er planen for kursene:

Skjoldkurs:

Skjold er nesten en nødvendighet for realistisk laivslossing. Historisk er det få soldater som gikk i strid uten skjold, og om man har opplevd kamper hvor en side har skjold og den andre mangler er det lett å skjønne hvorfor. Skjold vinner, ser bra ut, og er en nødvendighet for gode krigerkostymer!

I løpet av timene skjoldkurset varer vil du lære enkle teknikker for padding og pynting av skjold til bruk for bofferslossing. Skjoldene blir lette, effektive og solide, men ikke myke nok til at man kan slå med dem.

Lærkurs:

Laivklær mangler lommer. Dette kan bøtes på ved å kjøpe beltevesker på alskens middelaldermarkeder og nettbutikker, men å lage dem selv gir raskt bedre resultat til lavere pris. Det er dessuten er utmerket prosjekt for å lære seg enkel lærsløyd.

Lærkurset lærer deg å sy og forme lær. Dette er ferdigheter du kan bruke videre til å lage kniv- og sverdslirer, skuldervesker, sko, sandaler, armbeskyttere og mer. I tillegg vil en pen belteveske gi en utmerket kombinasjon av autensitet og praktisk anvendbarhet til et hvert kostyme.

Sykurs:

Et godt hodeplagg gjør utrolig mye for et kostyme, og kan i seg selv nærmest definere en rolle. Sykurset i år vil konsentrere seg om hodeplagg, og du vil lære å lage noen enkle grunn-plagg du kan pynte videre og utvikle selv. Vil du spille en sneaky slask? Da trenger du en bra hette. En pompøs og selvhøytidelig soldat? La oss forsøke å etterligne en Landsknecht-hatt. Dette kurset forutsetter grunnleggende sy-ferdigheter.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑