Forening

Publisert på mandag 3. juni, 2013

0

EM i Othello

Forrige helg var det delfinale i EM i Othello, Hyperion var på besøk og møtte landets beste spillere. Det arrangeres av Norges Othelloforbund.

Norges Othelloforbund arrangerte en delturnering i European Grand Prix, eller EM i Othello om man vil. Turneringen hadde deltakere fra 6 land. Foruten om Norge var det Sverige, Nederland, Italia, Frankrike og England. Dette var en av totalt sju delturneringer, som arrangeres i forskjellige europeiske land hvert år. Norske Martin Ødegård ble nummer to i en av disse turneringene i Praha tidligere i år, men på hjemmebane gikk det ikke fullt så bra da. Her endte han sammen med en annen nordmann, Jostein Danielsen, på delt 6. plass.

Norges Othelloforbund (NOF) ble stiftet 24. septermber 1988. NOF er en ikke-kommersiell organisasjon, og medlem av Hyperion.  Forbundets formål er å fungere som hovedorganisasjon for Othellospillere, og utbre kjennskapen og interessen til Othello. Forbundet arrangerer NM hvert år, i tillegg til turneringer på flere forskjellige steder i Norge. NOF er også medlem av World Othello Federation, som er en sammenslutning av Othello-forbund i ca. 60-70 land. Tor Birger Skogen, som er leder av Norges Othelloforbund, ble valgt som president i WOF i 2012. WOF arrangerer blant annet VM hvert år, og Norge var vertskap for VM i 2008.

Othello spilles av to spillere på et brett med 8×8 felter. Brikkene er svarte på den ene siden og hvite på den andre. Målet er å ha flest mulig brikker i sin farge ved spillets slutt. Man «tar» brikker fra motstanderen ved å legge en av sine brikker slik at en eller flere av motstanderens brikker blir liggende mellom en av ens egne brikker og den brikken man la ned. Spillet er ferdig når alle feltene på brettet besatt av en brikke.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑