Forening

Publisert på onsdag 5. juni, 2013

0

En liten stor vikingfestival

Hvert år blir det arrangert en festival på Fana ved Bergen. Vi har besøkt Bjørgvin Marknad, et vikingmarked i skogen, litt unna betongjungelen.

Barn kunne delta på Eventyrspill. Her ser man en tapper kriger. FOTO: Trude Kraft

Barn kunne delta på Eventyrspill. Her ser man en tapper kriger. FOTO: Trude Kraft

Bjørgvin Marknad foregår hvert år på Hordamuseet utenfor Bergen. Det er et lite og stemningsfullt vikingmarked proppet med innhold og opplevelser. Hovedattraksjonen er et stort antall boder som tilbyr omtrent alt man kan tenke seg av håndverk fra vikingtiden. Markedet arrangerer også rollespill og oppvisninger for de besøkende.

På Bjørgvin Marknad er andelen folk i kostymer svært høy; det er gratis inngang for alle i vikingklær. Markedet oppnår en helt egen atmosfære der moderne forstyrrelser ikke trenger inn i den historiske eventyrverdenen.

Bjørgvin Marknad er organisert av organisasjonen med samme navn, og er medlem av Hyperion. Organisasjonens formål er å formidle vikingtid- og middelalderhistorie til interesserte i alle aldre, på en levende måte.

Årets festival var 31. mai til 2. juni og programmet inneholdt blant annet kampoppvisninger, bueskyting, dukketeater, barnelaiv og besøk på vikingskip. Sentralstyret var på besøk og koste seg.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑