Aktivitet Foto: Agenda X

Publisert på torsdag 23. januar, 2014

0

Spill X

I november startet et nytt prosjekt med mål om å skape et spillmiljø rettet mot flerkulturell ungdom i Oslo. Initiativtaker Daniel Monsen Echegoyen (29) forklarer oss sin motivasjon og ambisjoner for prosjektet. 

– Vi har et fantastisk spillmiljø i Norge i dag, og mange ser stadig etter nye måter på hvordan det kan forbedres gjennom aktivitet, initiativ og frivillig arbeid. Den flerkulturelle ungdommen er lite representert i alle spillmiljø jeg har vært i kontakt med. Om flerkulturell ungdom blir inkludert i Norges spillmiljø, er jeg overbevist om at det vil være positivt for alle sammen, forklarer Echegoyen.

Daniel Monsen Echegoyen

Daniel Monsen Echegoyen er initiativtaker bak Spill X.

Spill X er i kontakt med Agenda X, Antirasistisk Senters ressurssenter for ungdom, som tilbyr åpent hus to ganger i uka. Der har unge mulighet for å spille Fifa på prosjektor og sjakk, kort og bordtennis. I tillegg kan man blant annet delta på skrivekurs, fremføre sang og dans og være med på teateroppsetninger. Spill X har supplert med rollespill som SLA Industries og kortspill som Munchkin og Ligretto.

– Vi er i hyggelig dialog med fungerende leder Anne Gerd Grimsby Haarr, kulturansvarlig Arman Surizehi, Jonathan Castro og ikke minst ungdommen selv. Det er en utrolig varm og inkluderende gruppe som er positivt innstilt på flere ungdomsaktiviteter.

På årsmøtet til regionslaget Hyperion Øst ble det innvilget støttemidler til Spill X. Det er et mål for Spill X å skape et godt samarbeid mellom Agenda X og Hyperion.

– Alt i alt så synes jeg at Spill X er et spennende prosjekt som krever tålmodighet, tid og vilje til å gjennomføres. Flere andre i spillmiljøet viser støtte og deltar i spill på torsdager. Personlig drar jeg fast hver torsdag, og selv om det ikke alltid blir like mye spilling, er det veldig hyggelig og en god måte å bli bedre kjent med ungdommen på.

Han fortsetter med forhåpninger om at ungdommene som blir med på å spille kanskje søker ut og blir med foreninger som Ares og Skedsmokorsets Spillforening på deres aktivitetskvelder og arrangementer.

– Personlig synes jeg det er viktig å støtte andre man ønsker å skape samarbeid med. Det blir helt klart spennende å se utviklingen i 2014 for Spill X, avslutter Echegoyen.

Toppfoto: Agenda XStengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑