Internasjonalt

Publisert på torsdag 22. mai, 2014

Con på gresk


Foto: Line Manum Kvinge

Hyperion besøkte i starten av april tegneseriemessen Comicdom Con i Athen i Hellas.

Comicdom Con er en årlig tredagers tegneserie- og cosplay-messe som organiseres av den frivillige organisasjonen Comicdom Press, som i sin tid startet som et fanzine. Festivalen ble startet av fire entusiaster i 2005 og har vokst til et årlig arrangement som i 2013 dro rundt 10 000 deltagere.

Før 2013 var det mest amerikanske og japanske tegneserier, men en voksende scene med greske, med 30 utgivelser det siste året, har gjort sitt inntog. Greske artister har også blitt hyret av Marvel, til inspirasjon for tegneseriemakere i Hellas.

2014 var det tredje året Comicdom Con avholdt cosplay-konkurranse, som trakk veldig mange deltagere og et voksende fokus for festivalen. Køen inn til cosplay-konkurransen blokkerte hele gaten utenfor og gjorde tidvis at messen føltes mer som en stor gatefest.

Spesielt imponerende er det å se hvordan man får til mye på et lite budsjett, i et land hvor statsstøtte til frivillige organisasjoner og arrangementer ikke er mulig. Festivalen har ingen deltageravgift og alt arbeidet legges ned på frivillig basis. Lokalene får de låne gratis av Hellenic American Union og tilreisende gjester støttes av sine ambassader.

Blant gjesten i år var, med støtte fra den norske ambassaden, norske Martin Ernstsen som deltok i den internasjonale utstillingen og holdt seminar om måter å fortelle historier i tegneserier uten den tradisjonelle bruken av tegneserieruter. Hyperion er positiv til at den norske stat støtter opp om fantastiske kulturarrangementer i utlandet og at norske kunstnere får eksponering internasjonalt.

Hyperion gir nå midler til at foreningene selv skal kunne sende medlemmene sine på utenlandsoppdrag. Les mer om internasjonal reisestøtte her.Til toppen av siden ↑