Internasjonalt

Publisert på tirsdag 17. juni, 2014

Færøyske ShimaCon

Hyperion har dratt til Færøyene for å besøke ShimaCon i Tórshavn.

10341586_701876903205438_103625336974419000_n

Maskoten til ShimaCon

Til vest for Norge, på 62 grader nordlig lengde, ligger Færøyene. Her ble det 7. til 8. juni arrangert den færøyske cosplay- og spillfestivalen ShimaCon. For å bedre forholdet mellom våre nordiske venner sendte vi regionsekretær Magnus Holm for å hilse og dele erfaringer fra de forskjellige miljøene.

Festivalen hadde i fjor i underkant av 100 besøkende og blir i år arrangert for andre gang. Også denne gangen finner den sted på Føroya Studentaskúli i Tórshavn på hovedøya Streymoy.

Fra før jobber Hyperion med å holde kontakt med søsterorganisasjonene Bifrost og Sverok i henholdsvis Danmark og Sverige. Dette er første gang vi besøker Færøyene og ShimaCon, men etter Magnus’ erfaringer blir det kanskje ikke siste gang.

Magnus har også skrevet et kort reisebrev som du kan lese her:

Denne måneden dro jeg  til de fagre Færøyene for å følge opp ryktet om at øyfolket til vest arrangerte festival for cosplay, spill, anime og manga. Jeg hørte ingenting om NERF, så jeg tok med meg en ryggsekk for å spre det glade budskap.

Den beryktede festivalen ShimaCon (shima er japansk for øy) viste gode tegn for voksende nerdekultur.

ShimaCon viste seg å være en fantastisk festival med mye lek, morsomme konsollturneringer, døgnet rundt anime-kino, foredrag, presentasjoner, imponerende kostymer og et godt sosialt miljø som viser til vekst og nye fantastiske tradisjoner.

De lærte om Einhyrningens fantastiske budskap og lærte meg litt om hvor fort man egentlig skal kjøre når man hører på E-Type.

Fakta om Færøyene:

    • De har 200.000 sauer
    • De har 50.000 mennesker
    • De snakker noe som minner litt om norsk
    • Mitt opphold på Færøyene var utelukkende en gledelig opplevelse og jeg lengter allerede tilbake.

For Einhyrningen,
Magnus HolmTil toppen av siden ↑