Forening

Publisert på mandag 11. august, 2014

0

Spillfestival i Sogn og Fjordane

Helgen 1. til 3. august samlet unge brettspillentusiaster seg i Førde for festivalen FørdeSpel III.

FørdeSpel er en brett- og kortspillfestival som arrangeres årlig på Førde folkehøgskole av foreningen Expand. I år er det tredje gangen festivalen blir arrangert, og festivalsjef Erlend Os er fornøyd med arrangementet. I år har de også satset mye på Magic: The Gathering og dataspill, i tillegg til flere ulike brettspill og kortspill. Hyperion besøkte festivalen og slo av en prat med Erlend.

– Det kommer rundt 30 deltakere på årets festival, noe som er en stabil økning, sier han. De fleste som deltar kommer fra nærområdet rundt Førde, men det kommer også en del utenfra, blant annet flere fra Bergen. – Det viser at vi klarer å markere oss også utenfor fylket, sier Os.

Årets FørdeSpel har også norsk kvalifisering til det europeiske brettspillmesterskapet Europe Masters, hvor det blir sendt et lag på 4 spillere. Laget vil representere Norge i den internasjonale finalen i Essen, Tyskland i oktober, under verdens største brettspillmesse Spiel. Der vil det bli konkurrert i Dominion, Airlines Europe, Lords of Waterdeep og Kingdom Builder.

I tillegg arrangerer FørdeSpel også andre turneringer, og flere av deltakerne har også med seg egne spill.

Les mer om FørdeSpel og foreningen Expand her.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑