Pegasus

Publisert på onsdag 29. juni, 2016

0

Hyperion på Pride!

En god gjeng fra Hyperion stilte opp med ansiktsmaling, brettspill og fargerike buttons på Pride i år. Helle Munthe-Kaas stilte opp som frivillig og forteller her om opplevelsen.

Tekst: Helle Munthe-Kaas — Foto: Vidar Schiefloe

 På Pride Park i år, som ble avholdt på Spikersuppa, deltok Hyperion på ungdomsområdet sammen med Skeiv Ungdom og Ung Info. Vi stilte glade opp med våre ettertraktede brettspill, pluss den legendariske Fotoboksen til KANDU, og en lånt buttonmaskin (som også kommer til å ha opptreden på dette årets Hypercamp). Dagene bød på variert vær fra Værgudene, men vi holdt humøret oppe, siden man ikke trenger sol og blå himmel for å være glade og spille brettspill med hverandre.
IMG_4505
Fotoboksen var nok den meste populære attraksjonen, der mange glade besøkende tok fine bilder med sine venner, som ble lastet opp på Skeiv Ungdom sin Facebookside. Vi frivillige ble selvsagt også fristet og tok fine bilder sammen med hverandre. Buttonmaskinen ble også hyppig brukt, både med de ferdigprintede designene for anledningen og kreative kunstverk fra ivrige deltakere. En del nye brettspill ble kjøpt inn for anledningen og vi hadde et stort utvalg av brettspill, fra Den Forsvunnede Diamant til Ultimate Werewolf. Deltakere var gode til å sette i gang brettspill de kjente godt til selv, og de frivillige var flinke på å tilby å lære folk spill eller sette i gang spill og invitere med deltakere på området til å bli med.

IMG_4497

Høydepunktet var nok på lørdagen, da vi som jobbet fra Hyperion egentlig bare skulle male flagg og skjegg på hverandre og så kom det et par folk som spurte om vi kunne male flagg på dem og. Dette utviklet seg til at bare flere og flere kom for å få flagg og lignende malt på seg, og snart ble det til at vi holdt på i cirka halvannen time, med to personer som malte og en person som satte på glitter. Det tok en stund og vi ble litt slitne og dekket av maling og glitter, men det var utrolig gøy og hyggelig da alle som kom var i så godt humør og ble så fornøyde og glade over hva vi gjorde.IMG_4503

Noen har lurt på hvorfor Hyperion deltok på Pride på denne måten, da vi «teknisk sett» ikke har noe å gjøre med det. Svaret er så enkelt som at vi synes det er viktig å vise at vi støtter likestilling og mangfold, og LGBTQA+ miljøet. Folk som faller utenfor normen på en måte, pleier som oftest falle utenfor normen på flere måter. For eksempel er det ikke unormalt at de som er glade i metal og andre «alternative» sjangre, også er litt store nerder på sett og vis. På samme måte er mange av medlemmene i Hyperion er skeive på en eller annen måte. Selv om det kanskje sier seg selv for mange at vi støtter LGBTQA rettigheter, er det fortsatt fint å vise det offentlig slik at de som kanskje er usikre vet nå at vårt miljø i hvert fall er et sted de blir akseptert for hvem de er, uansett legning eller kjønnsidentitet. For hvem er Hyperion, om vi ikke er folk som sprer glede, støtte og fantastiske fritidsinteresser til folk av alle slag?

 Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑