Pegasus

Publisert på onsdag 17. august, 2016

0

Torucon: Age Of Heroes

Superheltene inntok rampelyset i det Trondheim by fyltes med folk fra alle univers. Rundt om i gatene myldret det av unge mennesker med en lidenskap for cosplay. I skyggen av Nidarosdomen kunne turister og fastboende se hva dagens ungdom duger til. Torucon hadde åpnet dørene for både nye, kjente og kjære gjester.

Tekst og foto: Elise A. Eikelia

Stedet der nye vennskap lages

Clarion Hotell var fylt i alle kanter. Rundt omkring stod folk og snakket sammen, deltok på scavenger-hunt med The Nordic Garrison eller prøvde indiespill. Samtidig som andre satt med eldre klassikere. Om du var ny i cosplay, hadde holdt på veldig lenge eller hadde et ønske om å starte ble det holdt gode foredrag hvor erfarne cosplayere gikk gjennom nyttige prosesser og var åpne for spørsmål under hele arrangementet. Du trengte ikke å være redd for å spørre, de var mer enn glade om de kunne hjelpe en annen med samme interesse, ikke minst om du ønsket å ha en lang prat om hverandres cosplay! Selv om det var mange som ikke opplevde sitt første Torucon, var det også en god del nye. Mette Stigen (25) var en av dem.

– Det var god stemning blant publikum og arrangørene. Crewet var i tillegg veldig hjelpsomme når en spurte om hjelp, de var godt informert om hva som foregikk. Det var i tillegg mange spennende foredrag, men kunne gjerne tenkt meg enda flere, så det blir litt mer å velge i mellom. Det er nok et arrangement jeg kommer til å dra tilbake til, fortalte hun.

3

Cosplay for de yngste

Chibi Catwalk var noe av de søteste Torucon tilbød. Her kunne de yngste, motiverte cosplayerne å stå på scenen og vise hva de var stolte av. Publikum jublet samtidig som de ga applaus til hver eneste en. Det var tydelig at barna ble mer og mer komfortable med å stå der oppe. Det er her fremtidens cosplayere skapes og publikum viste at de var hjertelig velkommen inn! Alle deltakerne vant og ble belønnet med hvert sitt diplom for å ha deltatt.

De yngste var svært glade i å gå fram på scenen under utdeling av diplom, publikum nølte ikke med applaus og heiarop. Estè Emilie Løvdahl (3) var en ivrig liten Pikachu som sjarmerte publikum. Hun hadde sin mor Miriam løvdahl (23) ved sin side som selv gikk i eget cosplay.

– Hun synes det er veldig morro men litt skummelt. Det er noe hun liker og spesielt i år siden hun fikk velge cosplay selv, fortalte Miriam. Videre fortalte hun at dette er noe som Torucon har hatt i noen år nå, og det er et bra tilbud for de yngste. – Det er noe som motiverer dem til å drive med cosplay fremover og hjelper de yngste med å bli komfortable på mer enn bare cosplay, avsluttet hun.  

Mer enn bare et arrangement4

Stadig skjedde det ting i storsalen. Gjestene visse veldig godt hva de skullel rope før lysene ble slått på. “Aslak!” høres med skrik og rop utover salen mens konferansieren smiler og får dem til å le, stemningen lå på topp. Her arrangeres det alt du kunne ønske som en cosplayer; åpen scene, outfit-konkurranse, cosplay-konkurranse og ikke minst chibi catwalk. Når du tok turen rundt i hele lokalet kunne du ofte se folk i alle aldre. Torucon viste at de er stolte av å være et familievennlig arrangement som ønsket alle velkommen til å dele helgen med dem. Årets frivillige stod klare om noe skulle oppstå og fikset fort ting om noe gikk galt. Her kunne du uten problemer føle deg trygg. De hadde også et tett samarbeid med Clarion Hotell for å kunne gjennomføre arrangementer på best mulig måte. Blant alle folkene kunne man finne Lise Bollum (27). Dette var hennes andre Torucon.

– Jeg liker det veldig godt. Både beliggenheten og at det gjennomføres på en så profesjonell måte. Crewet er også veldig vennlige og stiller opp, kunne hun fortelle.

Vi bøyer vi oss i støvet for Øyvind Krogsrud (Kroforce Cosplay) som var årets vinner av master kategorien i Cosplay-konkurransen. Han rørte hele salen da han ga bort sin billett til Nordic Cosplay Championship til heldige Melina Edvardsen (Superhero Girl Creations).

Årets tema var Age Of Heroes noe vi synes var veldig passende. Her var det ikke bare de frivillige som var helter, men også gjestene som sammen skapte et arrangement som er verdt å besøke igjen og igjen.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑