Månedens forening

Publisert på onsdag 7. mars, 2018

0

Månedens forening: Oslo Kvinnelige Spillforening

Vi feirer den Internasjonale kvinnedagen med månedens forening, Oslo Kvinnelige Spillforening!

Oslo Kvinnelige Spillforening er en er en bordspill-forening med formål introdusere flere jenter for det norske spillmiljøet og å  skape en inkluderende arena for unge kvinner som er interesser i spill. De arrangerer spillkvelder og liknende som både er utelukkende for kvinner og som er åpne for alle kjønn. I tillegg holder de også kurs i enkelte spill eller spillrelaterte aktiviteter.

Mars blir en spennende og innholdsrik måned for foreningen, som blant annet skal ha spillkveld, kræsjkurs i miniatyrspill og åpen spillsamling!

Når og hvordan ble foreningen deres startet opp?
Foreningen ble startet i Oslo sent i 2015, av kvinner i spillmiljøet, med mål om å lage en arena der kvinner og jenter kan møtes for å spille spill. For unge jenter kan det at de fleste spillforeninger er veldig mannsdominert kanskje virke avskrekkende, spesielt om man ikke kjenner noen. Vi jobber for et hyggelig og inkluderende spillmiljø for alle.

Hva holder dere på med denne måneden?
Mars blir en kul måned for oss! Vi sparker i gang måneden 1. mars med en uformell spillsamling i spillområdet til Outland i Storgata. Etter storsuksess med tidligere miniatyrspill-arrangementer, skal vi i samarbeid med Games Workshop Oslo ha nybegynnerkurs i maling av miniatyrfigurer 25. mars. Dette vil foregå i lokalene til Games workshop og blir veldig spennende. I tillegg planlegger vi en spillkveld på Vestgrensa speiderhytte ved Blindern.

Hva er det beste med deres forening?
Det beste med foreningen er å se at vi bringer folk som ønsker å spille spill sammen. I tillegg til våre arrangementer har vi en Facebook-gruppe med over 150 medlemmer. Der kan man diskutere spillrelaterte ting, si ifra dersom man skal på et arrangement og gjerne vil ha med seg noen, eller for eksempel har en ledig plass i en rollespill-kampanje.

Hvis vi bidrar til det generelt spilles flere bordspill, og at alle som ønsker det har et sted å spille der de føler seg trygge, da har vi gjort den viktigste jobben vår.

Hva er det kuleste foreningen deres eier?
Nå er vi ikke en veldig stor forening, og ikke har vi holdt på i så mange år heller, så så veldig store skatter har vi ikke opparbeidet oss, men, vi har en ganske respektabel brettspillsamling som stadig vokser, og tusenvis av eldgamle donerte Magic-kort.

Hva er den største flausen som har skjedd med foreningen deres?
En gang vi var på hyttetur i Nordmarka mista vi eske med foreningens nylagde magic-deck’s. De forlot aldri hytta, men plutselig var de sporløst forsvunnet. Ingen har sett dem siden.

Hvis foreningen deres hadde ubegrenset med penger – hva ville dere gjort?
Vi har stort sett alt vi trenger, men om vi kunne drømme stort ville vi kjøpt et stort lokale og fylt det med alle spill som finnes, slik at alle kunne komme og spille så mye de ville.

Har dere et tips til andre Hyperion-foreninger?
❤ Husk at mennesker med fantastiske fritidsinteresser finnes i alle former, farger, kjønn, og aldre ❤

Kontakt Oslo Kvinnelige Spilleforening
Høres Oslo Kvinnelige Spillforening ut som foreningen for deg? Eller har du spørsmål? Lik og kontakt dem på Facebook!
Bor du ikke i Oslo, men kunne tenke deg å drive med noe fantastisk? Sjekk ut kartet over alle foreningene våre her.

Har du og foreningen din lyst til å bli neste måneds forening? Send en mail til margrete@n4f.no og presenter dere kort.

Tags:Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑