Landstinget

Publisert på torsdag 13. september, 2018

0

Landstinget 2018 er rett rundt hjørnet

27.- 28. oktober 2018 samles Hyperion-foreninger fra hele landet for årets mektigste møte, Landstinget! Det er her de spennende diskusjonene skjer og viktige spørsmålene for 2018 avgjøres.

I løpet av en helg møtes forbundet for å bestemme hva vi skal gjøre, mene og bruke penger på i organisasjonsåret som kommer. Det vil si at dersom du og foreningen din ønsker at Hyperion skal arrangere et nytt seminar, jobbe for et politisk mål eller styres på en annen måte, så er dette sjansen deres for å få gjennomslag.

Hva er landstinget?
Landstinget er Hyperions øverste organ og det er dette møtet som skal stake ut retningen for alt arbeidet som skjer på kontoret i Oslo. Her vedtas arbeidsprogrammet, hvor alt Hyperion skal gjøre står, vedtektene, som bestemmer hvordan organisasjonen skal styres, politisk program, hvor man finner alle de politiske kravene våre, og budsjettet, oversikten over det vi skal bruke penger på.

Leder, Generalsekretær og nestledere velgses også på ladstinget, i tillegg til sentralstyret, direktevalgte mandater til representantskapet, valgkomiteen og desisjonskomiteen. Dersom du har lyst til å stille, eller kjenner noen som er perfekt til et av disse vervene, må du huske å nominere dem før 26. september kl. 23.59. Les mer om nominasjoner til landstinget her.

Landstinget er ikke bare seriøs møtevirksomhet – på kveldene blir det selvsagt masse tid til brettspill, film og annen sosial morro.

Sånn ser det ut når over Landstinget samles for å vedta nye vedtekter, politisk program, budsjett og velge ny ledelse. Foto: Olav Helland.

Deltagelse på Landstinget 
Alle Hyperion-foreninger kan sende delegater ut fra fordelingsnøkkelen under. Det er også mulig å sende varadelegater, antallet varaer man kan sende er delegatplasser delt på to rundet opp.

Forening innmeldt i 2017: 1 observatør
5-39 medlemmer: 1 delegat
40-99 medlemmer: 2 delegater
100-199 medlemmer: 3 delegater
200-349 medlemmer: 4 delegater
350-599 medlemmer: 5 delegater
600-999 medlemmer: 6 delegater

For å kunne delta på Landstinget må man ha betalt medlemskontingent i foreningen for 2018. Alle foreninger får invitasjon på E-post og vi sender ut praktisk informasjon til deltagere løpende. Du finner også opptadert informasjon på Landstinget.no.

Delegat på talestolen under Landstinget 2017. Foto: Olav Helland.

Viktige frister før Landstinget
26. september: Frist for å melde opp saker til behandling på Landstinget. Dersom du vil melde opp en sak, send en e-post til n4f@n4f.no.

26. september: Frist for å nominere kandidater til valg. Nominasjoner kan sendes inn her. Spørsmål om valg kan rettes tilvalgkom@n4f.no.
Ønsker du å stille til valg som valgkomitémedlem kan du sende en e-post til n4f@n4f.no, skriv «Valgkomite» i emnefeltet.

26. september: Frist for å levere inn forslag til vedtektsendringer. Gjeldende vedtekter finner du her.

12. oktober: Frist for å melde seg på til Landstinget.

«Og det stemmes». Foto: Olav Helland.

 

Har du spørsmål før Landstinget?
Ikke nøl med å ta kontakt med n4f@nf4.no. Husk at du kan sjekke Landstinget.no og Facebook-arrangementet for løpende oppdatert informasjon.

Vi gleder oss til å se deg der!

Tags: , ,Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑