Aktivitet

Publisert på torsdag 7. februar, 2019

0

Foreningsbesøk – Dataforeningen i Ringerike

Sist helg arrangerte Dataforeningen i Ringerike LAN – for 136. gang! Hyperion var så heldig å få være tilstede på LANet på Hønefoss skole. Vi tok oss også en prat med styret som arrangerer intet mindre enn tre LAN i halvåret.

Dataforeningen i Ringerike (DIR) har eksistert siden Hyperions begynnelse i 2002. De kan med andre ord regnes som en veteranforening, som i mer enn 16 år har samlet nerder for å spille dataspill, brettspill og ha konkurranser. Og der andre nøyer seg med ett til to LAN årlig, arrangerer DIR hele seks i løpet et år.

Det viktigste for foreningen er at alle som vil skal få delta på LAN. De ønsker å skape et godt miljø hvor alle er velkomne, og påpeker at dette er mye viktigere enn å lage skikkelig storslåtte arrangement. De beskriver LANene sine som “hjemmekoselige”.

– Noe av beste med DIR sin LAN, er nettopp at de ikke er så store. Det gjør det mye enklere å komme i kontakt med folk, sier Angelica Adner som sitter i styret. Hun forteller at hun har møtt flere venner gjennom DIR sine arrangementer.

Fra klasserom til gymsal

DIR har cirka 100 medlemmer, og hvert LAN tiltrekker seg gjennomsnitt femti deltakere. Over de 16 årene DIR har drevet forening, har de gradvis måttet utvide lokalet for LANet. Fra å starte i et enkeltrom, har de sett seg nødt til å utvide ut i korridorene, til kantina. I dag fyller de en hel gymsal.

-Det er veldig fint å se tilbake, og tenke på det DIR har blitt, sier Morten Flatby. Han forteller at noe av det mest givende med å drive forening, er alle de gode tilbakemeldingene de har fått i ettertid fra foreldre og tidligere deltakere. Foreningen har betydd mye for mange.

-Det er morsomt å jobbe for at unge skal ha det greit på LAN, legger Robin Lie Fredriksen til.  -At de kommer og har det gøy med vennene sine, det er den beste opplevelsen med DIR.

 

Ønsker din forening besøk fra Hyperion? Klikk her for å be om besøk!Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑