Politikk FOTO: Shutterstock/NTB Scanpix

Publisert på fredag 6. september, 2019

0

– Vi som spiller dataspill burde blitt anerkjent av regjeringen for lenge siden

Regjeringen anerkjenner dataspill som sport, næring og kunst i ny strategi. Det var på høy tid, mener Habiba Stray, styreleder i Hyperion.

(Artikkelen er opprinnelig skrevet av Morten Schwenke i Aftenposten)

– Vi som spiller dataspill burde blitt anerkjent av regjeringen for lenge siden. At det skjer nå, tror jeg har noe å gjøre med at vi har en kulturminister som selv spiller, sier Habiba Stray.

Onsdag ble dataspill anerkjent med en egen politisk strategi ved navn «Spillerom», lagt frem av kulturminister Trine Skei Grande, som selv spiller på fritiden. Stray tror landet er overmodent for politikken nå, særlig etter NRKs mye lest sak om gameren Mats i vinter. Hun er også glad for at politikere snakker om spill som noe mer enn nerdeaktivitet. Dataspill er nå anerkjent av regjeringen som både sport, næring og kunstform.

Fremover skal skolebarn få oppleve dataspill som kunst gjennom et pilotprosjekt i Den kulturelle skolesekken, som reiser rundt på skolene og formidler ulike kunstuttrykk.

– Vi er glad for at Grande snakker om spill som noe mer enn en nerdete fritidsaktivitet. Spill består av ulike kunstuttrykk, som for eksempel musikk og bilder. Man formidler gjerne en historie, som spilleren ofte er med på å skape. Gjør man dette mer tilgjengelig i skolen, kan det være en fin inngangsport for unge, sier Stray.

Les hele artikkelen på aftenposten.no

Tags: , ,Til toppen av siden ↑