Forening

Publisert på tirsdag 24. september, 2019

0

Hvordan lage din egen forening?

Spiller du ofte rollespill? Har du et lite LAN i kjelleren? Eller diskuterer du og dine venner de nyeste fantasybøkene? Da bør du bli med i Hyperion! 

Hyperion er en barne- ungdomsorganisasjonen for alle dere som driver med nerdekultur.  Ved å starte forening, kan du og dine venner motta penger til å spille spill!

Hyperion vil at alle barn og unge skal få drive med den nerdete fritidsaktiviten de selv vil, og støtter derfor alle som vil gå sammen for å skape et slikt fellesskap. Det å lage en forening er veldig enkelt og man trenger ikke mye for å få det til. Følger du disse enkle stegene er du godt på vei til å få penger til din aktivitet:

1. Finn en gjeng som vil være med

Det første du bør gjøre hvis du ikke har det allerede, er å finne en gjeng som vil drive med den samme aktiviteten som deg. Det første kravet for å bli en forening er at dere må være minst 5 personer under 26 år. Det kan også være lurt å sørge for at alle er enig om hvilken aktivitet dere skal drive med i deres forening.

2. Ha et stiftelsesmøte

For å bli en offisiell forening må man stifte foreningen ved å ha et møte. På dette møtet bør man vedta en rekke ting og under finner du eksempler på alt:

3. Medlemsliste og nyttig informasjon

Nå som stiftelsesmøtet er over er det på tide å samle inn all nødvendig informasjon om foreningens medlemmer. Men hvem regnes egentlig som et medlem?

For å være et tellende medlem for foreningen, må du være under 26 år, ha en bostedsadresse i Norge, og ha betalt medlemskontingenten (i dette eksemplet bestemmer vedtektene at den er på 50 kr).

I tillegg til dette, trenger vi informasjon på styret som kan legges inn medlemssystemet vårt, Hypersys. Under finner du excel-maler som du kan samle all informasjonen i, en for medlemmene og en for styret:

4. Melde seg inn i Hyperion

Når du har gått igjennom alle stegene over kan du søke medlemskap hos Hyperion! Dette gjør du igjennom denne linken her!

Søknaden vil bli tatt opp på første mulige sentralstyremøte og dere vil få svar innen en måned.

5. Ekstra ting man kan gjøre

Når du er meldt inn i Hyperion, er det bare å sette i gang med aktiviteten! I tillegg kan det være lurt å gjøre følgende ekstra steg:

  • Regisrere seg i Brønnøysundregisteret
  • Åpne en bedriftskonto til foreningen
  • Åpne en Vipps
  • Åpne kontoer på sosiale medier som facebook og instagram
  • Registrere seg hos Frivillig.no

Velkommen til Hyperion! 

Har du spørsmål eller trenger råd kan du sende dem til n4f@n4f.no eller ringe oss på 229 93 745!Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑