Landstinget

Publisert på tirsdag 8. oktober, 2019

0

Redaksjonskomité søker ridder

Hyperions skjebne ligger i dine hender. Les eventyret om redaksjonskomiteen, og meld deg som komitemedlem.

Vinteren var i ferd med å legge seg over kongeriket Hyperion. Dagene ble kortere, mørket drev innover landet. Folk hvisket i gatene, den skjebnesvangre natta der klokka ville slå to, to ganger, nærmet seg. Det kunne bare bety en ting – tiden var snart inne for Landstinget.

Midt iblant alle de hviskende menneskene red to skikkelser. Folk stanset og så på dem da de passerte. Iført reisekapper, ridende på hver sin enhjørning, beveget Vincent og Eina seg mot rikets porter. De var blitt valgt ut til redaksjonskomiteen, og hadde fått det ærefulle oppdraget å reise ut i den store Foreningsskogen, der alle de fantastiske foreningene holdt til.

Hvert år, under Landstinget, sanket Hyperion forslag fra foreningene i skogen, og tok de med seg tilbake. Forslagenes magiske kraft ga nytt liv til kongeriket, Hyperions fremtid var avhengig av dem.

Nå var det opp til Vincent og Eina å vende tilbake med forslagene i tide. Rakk de ikke tilbake til klokka slo to for andre gang på Landstinget, ville Hyperion falle inn i et mørke. Landstinget ville aldri mer vende tilbake, og klokka ville fortsette å slå to til evig tid.

-Ikkeno’ press, mumlet Vincent idet porten gikk igjen bak dem. Lyden av alle de jublende menneskene, som hadde lagt sin skjebne i de unge tillitsvalgte sine hender, ble borte bak lukkede dører. I skogen var de helt alene.

De var ikke kommet langt da de merket at noe var galt.

-Noe er galt, hvisket Eina. De stanset enhjørningene.

Inne mellom trærne hørte de lyden av buer som ble spent. Plutselig skjøt det piler mot enhjørningene. De vrinsket i smerte, og kastet de tillitsvalgte av ryggen. På et øyeblikk var hestene forsvunnet i skogen.

-Åh nei, ropte Vincent. -Vi rekker aldri rundt til hele skogen nå.

De så på hverandre. Kikket opp på himmelen. Sola hang høyt over tretoppene, det var enda tid til å samle de gode forslagene.

-Om vi bare hadde vært flere, sa Eina.

Ja, om de bare hadde vært flere. Om det bare hadde fantes tre tapre riddere, som ville bli med Eina østover, og samle forslag til politisk program og rammebudsjett. Hadde det bare fantes tre modige helter som kunne dra vestover sammen med Vincent og sanke forslag til arbeidsprogram og organisatoriske retningslinjer. Da ville Hyperion være reddet.

Vincent og Eina jamret, og trodde slaget var tapt.

Lite visste de at hjelpen fantes rett rundt hjørnet. For et sted ute i foreningsskogen, satt seks modige riddere, og leste dette eventyret. Blant annet deg.

Du dro på deg reisekappen, steg opp på enhjørningen, og klikket på denne linken. Gjorde deg klar til å komme redaksjonskomiteen til unnsetning, og redde Hyperion fra sin mørkeste stund.

Teksten er skrevet i forbindelse med at Hyperion søker medlemmer til redaksjonskomitéene på Landstinget 2019. Har du lyst å melde deg som komitémedlem, gjør du enkelt det med å trykke på lenken i eventyret. Har du spørsmål, kan de henvendes til n4f@n4f.no.

+ Hva gjør en redaksjonskomité?

Redaksjonskomiteene behandler og innstiller på alle forslag som kommer inn på Landstinget.
Det er to komiteer i år:
  • Redaksjonskomiteen for arbeidsprogram og organisatoriske retningslinjer.
  • Redaksjonskomiteen for politisk program og rammebudsjett.
Vi søker minst 3 medlemmer i hver komité. Arbeidet skjer lørdag kveld under Landstinget.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑