Månedens forening

Publisert på torsdag 9. januar, 2020

0

Månedens forening: Boardgamefanatics

Godt nyttår! Vi brakstarter året med Månedens Forening, som nå i januar er Bordgamesfanatics. De meldte seg inn i Hyperion i slutten av fjoråret, og har store ambisjoner for sin forening. Velkommen til forbundet! 

Kan dere fortelle litt om foreningen deres?

Boardgamefanatics startet opp for flere år siden som en liten Facebook-gruppe av spillere i Flekkefjord og omegn. Målet var å samle så mange folk som mulig i alle aldre. Dette for å vise det sosiale samværet rundt brettspill og at deltakere kunne stifte nytt bekjentskap med andre spillere som vanligvis ikke ville vært i deres omgangskrets om det ikke hadde vært for en felles hobby.

Når og hvordan ble foreningen deres startet opp?

Foreningen Boardgamefanatics ble etablert i oktober måned 2019. Etter at Avisen Agder skrev en artikkel om alkoholproblematikken blant ungdom i Flekkefjord, var vi en liten gjeng som tenkte at en idé vi hadde hatt under utforming i flere år burde realiseres.

Hva holder dere på med denne måneden?

Denne måneden holder vi på å pusse opp lokalet vi skal åpne i februar 2020. Lokalet har fått navnet «Terningen» og det har krevd en del arbeid før vi nå kan åpne dørene. Vi har også nylig lagt ut muligheten til å støtte oss via Spleis.

Hva er det beste med deres forening?

Vi jobber for å være et sted hvor alle kan komme for å spille brettspill, kortspill, rollespill eller miniatyrspill. Det skal ikke koste noe for å delta på aktiviteten og klubben kjøper inn alt av spill slik at brukeren slipper unna den økonomiske biten med hobbyen.

Vårt hovedfokus er å gi ungdommen i Flekkefjord et annet tilbud enn alkoholen. Dette tiltaket er også et bra alternativ for folk som er litt mer vanskeligstilt enn andre for eksempel grunnet økonomi, psykiske problemer eller etnisk bakgrunn. Vi mener at dette er en innovativ og bra måte å angripe disse samfunnsproblemene på.

Hva er det kuleste foreningen deres eier?

Et hjemmesnekret gamingbord med to etasjer og integrert TV. Dette gjør det enkelt å legge opp kart for rollespill, samtidig som man kan ha en spill stående i underetasjen over flere kvelder, mens man spiller på øverste del av bordet.

Hvis foreningen deres hadde ubegrenset med penger – hva ville dere gjort?

Dersom vi hadde hatt ubegrenset med penger så hadde vi nok startet opp et liknende lokale i hver en by i Norges land.

Hva er den største flausen som har skjedd med foreningen deres?

Som forening er vi for øyeblikket nokså nye og har derav ikke hatt anledning til å havne i så mange flauser enda. Det nærmeste må være da vi spurte lokale firma om de hadde muligheten til å sponse oss med lister for lokale vårt.

Henvendelsen ble sendt ut sent på kvelden og grunnet effektivitet så ble samme mail sendt ut til over 10 aktører i området. Allerede samme kveld fikk vi tilbakemelding at det var et av firmaene som kunne hjelpe oss med det materiellet vi skulle trenge. Vi takket så mye for at de var villige til å sponse oss og tenkte ikke så mye mer på den saken den kvelden. Morgenen etter når vi sjekket e-posten vår så var det kommet svar fra 3 andre aktører at de også ønsket å sponse dette materiellet. Det var noe pinlig å kontakte dem for å si at vi allerede hadde fått den bistanden vi trengte, men det førte igjen til at de sponset oss med annet materiell. Alt i alt så var det ikke så galt at det ikke var godt for noe.

Har dere et tips til andre Hyperion-foreninger?

Dersom vi har lært noe gjennom den prosessen vi er i nå, så er det at man ikke skal gi opp. Uansett hvor hårete målet måtte virke så er det bare å være målbevisst. Vi hadde en enorm oppgave foran oss da i bestemte oss for å åpne opp et eget lokale tiltenkt de ovennevnte formålene, men vi satt opp delmål og hver gang vi var ferdige med ett, så begynte vi å jobbe mot det neste. På det viset ble lokalet fikset opp bit for bit og vi er veldig stolt over alt arbeidet medlemmene våre har fått til på den lille tiden vi har hatt til disposisjon.

 

Høres Bordgamefanatics ut som et forening for deg eller noen du kjenner? Du kan enkelt kontakte dem på deres Facebook-side. 

Har din forening lyst å bli Månedens foreningen? Send en mail til kristina@n4f.no og fortell litt om dere selv. Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑