Månedens forening

Publisert på onsdag 2. september, 2020

0

Månedens forening – Østfold Milsim

Etter en lang (og uønsket) pause, er Månedens forening endelig tilbake! Månedens forening i september er Østfold Milsim som driver med Airsoft!

Kan dere fortelle litt om foreningen deres?

Vi holder til i Østfold, men har medlemmer fra flere andre steder – både i Oslo, Akershus, Vestfold og Buskerud.

Hva er Airsoft? Enkleste forklaringen er at det ligner på paintball. Men ulikhetene er mange.  Våre markører ser ut som ekte våpen og skyter 6mm økologiske kuler uten maling. Kulene brytes naturlig ned i naturen fordi de ikke inneholder plast.

Det spilles i skogen og på store arealer. Naturopplevelsen er en del av spillet og vi bruker ofte kamuflasjeklær for å ikke synes så godt.

Når og hvordan ble foreningen deres startet opp?

Den ble startet i 2003. En sammenslåing av Rygge og Rakkestad Airsoftklubber. Vi var 8-9 stykk i starten. Airsoft og sofgun ble først tilatt i Norge i 1999. Per i dag er vi 59 medlemmer. Vi ble medlem av Hyperion for 3 år siden. Det er noe som har gitt klubben et løft videre.

Hva har dere holdt på med i det siste?

I år har korona satt sitt preg på aktiviteten, men nå i det siste har vi arrangert spill jevnlig hver helg. Et typisk spill for oss er det 20 – 30 deltagere. Da spiller vi med ulike type scenario/ gameplay. Det er oppmøte klokka 10 og så holder vi på til 16-17 med en matpause midt i spillet. I sommer var flest antall deltagere 48.

Hvert år prøver en del av oss å delta på spill i innland og utlandet med opptil 1800 deltagere. Da er det masse sosialt og telting. Korona satt en stopper for det.

Vi har to typer gameplay. Speedball er ctf, domination og lignende (Type Counterstike). I MilSim er det mer oppdragsbasert, spillet er langsommere og over et større område (Type Arma)

Hva er det beste med deres forening?

Vi er veldig inkluderende og flere og flere har fått øynene opp for Airsoft. Selvfølgelig flest ungdommer, men vi har medlemmer i alle alderskategorier. Vi leier ut alt utstyr du trenger for 100kr, så det er bare å ta kontakt hvis det frister.

Økonomien vår er ryddig. Styret vårt på 3 er entusiastiske og utvikler klubben fortløpende. Vi er stolte av å kunne tilby Airsoftspill nesten ukentlig.

Hva er det kuleste foreningen deres eier?

Kanskje vår gamekoffert. Den kan programmeres til Domination, Seartc and Destroy, Sabotage og Wirecut. De mulighetene bygger vi spill rundt. Så har vi et par «bombekastere» som vi også bygger gameplay rundt.

Hvis foreningen deres hadde ubegrenset med penger – hva ville dere gjort?

En utfordring for oss er steder å spille. Så vi hadde nok kjøpt et område med skog og veier på 1×1 kvadrat kilometer. Samt bygd litt hus og bunkere for CQB/ SIBO spill. Et par militære kjøretøy og 4 ATVer. Hm. 8 ATVer. Og mer utstyr til utleie for de som ønsker å teste.

Har dere noen tips til andre Hyperion-foreninger generelt?

Det må være gøy for både medlemmer og styret å drive med hobbyen. En suksess faktor for oss er at medlemmer ikke har oppmøteplikt. De spiller når det passer. Samt at våre arrangementer også er åpne for spillere som ikke er ØMS medlemmer. De må da betale 50kr i spillavgift som gir inntekt til klubben.

Velg et styre og sørg for å ha ryddig økonomi.

Lag en Facebook gruppe internt kun for medlemmer og en facebook promoside hvor det postes arrangementer. Bruk sosiale medier for alt dere kan hvis det å rekruttere er viktig for klubben deres.

Om mulig, samarbeid med andre klubber og besøk hverandre. Da blir dere flere på et treff/ spill.

Har dere noen tips til andre Hyperion-foreninger i disse koronatider?

Da korona kom stoppet vi all aktivitet. Etter hvert åpnet vi opp etter reglene til NFF. Det ga klare retningslinjer for aktivitet.

En fordel for oss er at vår aktivitet er utendørs, så det å holde avstander til medspillere er ikke noen stor utfordring. MEN: Ikke alle deltagere er like flinke og må minnes på koronaregler om avstand gjevnlig under spillet. Ha noen «sheriffer» som passer på dette. Sørg for tilgang til å vaske henda eller antibac.

Noen linker hvis folk er nysgjerrige:

https://www.ostfoldmilsim.no/

https://www.facebook.com/ostfoldmilsim/

https://www.youtube.com/OstfoldMilSim

 Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑