Landstinget Landstinget 2020

Publisert på fredag 16. oktober, 2020

0

Redaksjonskomitéen trenger din hjelp!

Det er krisetider på planeten Hyperion. Landstinget nærmer seg, og Laila og Eina trenger din hjelp! Les fortellingen om redaksjonskomiteen, og meld deg som komitémedlem.

Et mørke hadde inntatt planeten Hyperion. Det skjedde hvert år når høsten kom og planetens viktigste begivenhet, Landstinget, nærmet seg. Hadde alt vært slik det pleide, ville dette vært en gledens tid der planetens mange foreninger kom sammen. Ved hjelp av sin forente fantasi ville veien videre lyse opp mørketiden. Fantasien ville bringe Hyperion inn i fremtiden.

Men alt var ikke slik det pleide. Mørket i år var annerledes. Fremtiden så alt annet enn lys ut. Et skrekkelig virus hadde tatt over planeten, og truet nå med å ødelegge Landstinget, og utslette hele Hyperions eksistens.

Ingen kunne lenger å møte hverandre, i fare for smitte. Viruset angrep menneskets viktigste egenskap – på grufullt vis spiste det opp fantasien til den smittede fra innsiden.

Og uten fantasi, hvilken fremtid gikk planeten i møte?

Dette spurte de to tillitsvalgte Eina og Laila hverandre om, der de satt innestengt i karantene på ubestemt tid. De to hadde fått i oppdrag å lede Landstingets redaksjonskomitéer, hvor all fantasien fra foreningene ble samlet opp og brukt til å stake ut fremtiden for planeten.

De visste at dette arbeidet aldri hadde vært viktigere enn nå, når fantasien sto i fare. Og aldri hadde det virket mer umulig. De var helt avhengig av andre foreningsmennesker for å samle inn fantasien. Og hvordan skulle de finne disse menneskene, når alle satt innelåst i karantene?

-Dette går ikke, jamret Eina og slo hodet mot den låste ytterdøra. Etter mange dager i karantene virket alt håpløst. –Uten de andre klarer vi aldri å samle inn nok fantasi.

– Hvis det bare fantes en måte vi kunne nå ut til foreningene uten å risikere smitte, sa Laila tankefullt og klødde seg i hodet.

Blikket hennes vandret rundt på kontoret de var fanget i, på leting etter en løsning. Det kjentes ut som de hadde vært innelåst i en evighet. Hybelkaninene herjet på gulvet, og i alle kriker og kroker hadde edderkopper spunnet spindelvev.

-Et nett, mumlet Laila mens hun studerte spindelvevet nærmere.

-Hva, spurte Eina og snudde seg.

-Vi trenger et slags nett… et…

-INTERNETT, fullførte Eina. –Ja, så klart!

Det var så opplagt at de ikke kunne skjønne hvordan de ikke hadde tenkt på det før. Hvis de fikk koplet seg til internett, kunne de kanskje likevel få den hjelpen de trengte.

De fikk fart på seg. Mens mørket ble mørkere utenfor vinduet, rotet Laila og Eina igjennom alle skuffer og skap, på leting etter ting de kunne bruke. De samlet alt de kom over på gulvet og begynte i all hast å skru det sammen til et merkelig instrument. En «ruter» kalte de det.

-Jeg håper dette virker, sa Eina og festet en antenne til ruteren med gaffateip.

-Det må det, sa Laila. –Hyperions fremtid er avhengig av det.

De nikket alvorlig til hverandre, telte til tre og slo på bryteren. Det gnistret til. Og i samme øyeblikk, et helt annet sted på planeten, fikk du opp et blinkende signal på skjermen din. Et rop om hjelp fra to innestengte tillitsvalgte, som trengte medlemmer til å sitte i redaksjonskomitéene og forvalte den dyrebare fantasien som nå var truet av virus.

Du visste med det samme at dette var en oppgave for deg.

Du trykket på denne linken, og med din hjelp så fremtiden til Hyperion lysere ut enn på lenge.

Teksten er skrevet i forbindelse med at Hyperion søker medlemmer til redaksjonskomitéene på Landstinget 2020. Har du lyst å melde deg som komitémedlem, gjør du enkelt det med å trykke på lenken i fortellingen. Har du spørsmål, kan de henvendes til n4f@n4f.no.

+ Hva gjør en redaksjonskomité?

Redaksjonskomiteene behandler og innstiller på alle forslag som kommer inn på Landstinget.
Det er to komiteer i år:
  • Redaksjonskomiteen for arbeidsprogram og organisatoriske retningslinjer.
  • Redaksjonskomiteen for politisk program og rammebudsjett.
Vi søker minst 3 medlemmer i hver komité. Arbeidet skjer lørdag kveld under Landstinget.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑