OrgNytt

Publisert på fredag 6. november, 2020

0

Koronavirus: Ny runde med innstramminger

Til alle medlemsforeninger, 

Nå strammes det inn på muligheten for å arrangere fysiske arrangement, og i flere storbyer er det ikke lenger mulig. Vi anbefaler også sterkt at dersom det er mulig så gjennomfører man alle møter, inkludert møter i styrer/arbeidsgrupper o.l., flyttes eller avholdes digitalt. Dette gjelder da også all aktivitet dere gjennomføre dersom det ikke lar seg gjøre i deres lokal området.

Etter et langt år er det utrolig trist at vi må gjennomgå flere innstramminger. Aktiviteten til foreningene våre er utrolig viktig, og det er trist at så mange barn og unge ikke får muligheten til å delta på de faste møteplassen sine. Samtidig er det viktig at vi alle tar del i dugnaden nå igjen, slik at landet kan komme tilbake til normalt. Vi har gjort det i vår, og vi kommer oss gjennom det sammen i i vinter nå.

Smittevernsveileder:

Paraplyorganisasjonene våre LNU og Frivillighet Norge har utarbeidet en egen smittevernsveileder for frivilligheten.

Mange av reglene og tiltakene fra myndighetene kan være vanskelig å forholde seg til for frivillige organisasjoner og arrangementer. Vi i Hyperion er veldig glade for at paraplyorganisasjonene har gått sammen om å lage en egen veileder som vil gjøre det enklere for oss og våre medlemsforeninger – særlig når man skal vurdere arrangementer. Flere av våre foreninger har sagt at det kan være vanskelig å vurdere hvordan arrangementer skal kunne gjennomføres fremover, hvis de i det hele tatt kan gjennomføres.

Klikk her for å finne den oppdaterte veilederen. Husk at lokale regler fortsatt kan overstige de nasjonale.

Vi vil høre fra dere!

Alle foreninger vil få tilsendt en spørreskjema om hvordan det har gått med dem siden mars. Dette gjorde vi tidligere i år, men vil høre fra våre foreninger igjen om hva slags aktivitet de har klart å gjennomføre, hvordan det går med rekrutteringsgrunnlaget  deres, og hva de trenger fra Hyperion.

Men vi vet at det også finnes foreninger som klarer å gjennomføre aktivitet fysisk eller digitalt. Vi vil gjerne dele deres erfaringer og aktivitet, slik at vi kan inspirere andre foreninger. Ta gjerne noen bilder med en liten beskrivelse av hva slags og hvordan dere har gjennomført aktivitet digitalt til styreleder Vincent på vincent@n4f.no..Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑