Datatreff

 

Datatreff er en samlebetegnelse for flere typer arrangementer. Til felles har disse arrangementene det at de samler ungdom med en felles interesse: data. Aktiviteter og organisasjonsform varierer sterkt, men enkelte fellesnevnere finnes.

LAN-party / spilltreff – Generelt sett arrangementer hvor hovedfokusen er på spill og nettverket. De fleste nye arrangementer havner under denne kategorien.

Demoparty – Et type arrangement som tar utgangspunkt i demoscenen, altså det kreative innen databruk. Her er det fokus på grafikk, musikk, programmering og andre aspekter. På slike arrangementer er det ofte også en eldre garde, og “oldschool” (C64, Amiga, MS-DOS og lignende) har fortsatt en kjærkommen plass.

Dataparty – En kombinasjon av ulike arrangementer. En viss balanse oppnås innen både kreative og spillbaserte konkurranser. Ofte har man også sceneevents for å aktivere og underholde deltakerene. Alderen til deltakerene er vanligvis en fin blanding av ungdom i begge ender av tenåringsskalaen samt noen over og under.

Mest kjent er kanskje The Gathering som finner sted i Vikingskipet i Hamar, som har over 5000 besøkende rundt påsketider. Polar arrangerer Polar Party, et stort datatreff i Vestfold, og ReisaLAN er Hyperions nordligste dataforening.


Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑