Fabelprosa

Science fiction (Sci-fi) og fantasy er sjangere hvor historien foregår i en alternativ virkelighet. Science fiction universer har gjerne en mer avansert teknoligi enn vår egen virkelighet, mens fantasy stort sett er en slags middelalder med innslag av trolldom, alver, dverger, og liknende.

Fabelprosa har hatt stor framgang i løpet av 1900-tallet og fram til i dag. Både fantasy og science fiction ble sett på som marginale og lite seriøse sjangere, men begge nyter et større publikum i dag.

Sci-fi har gått fra å være kiosklitteratur om utenomjordiske innvasjoner av Jorden og UFO-er til å bli en sjanger der temaer fra vår egen verden kan sees i ett nytt lys. Mange forfattere har med hell brukt intergalaktiske imperier og aliens til å vise viktige ting om mellommenneskelige forhold og etikk.

Fantasy er den mer renspikka eventyrsjangeren, en boltreplass for de som ønsker å drømme seg bort til en tid fjernt fra hverdagslige hinder.

I Hyperion er det få foreninger som driver med ren Fabelprosa, men mange av interessene medlemsforeningene holder på med er sterkt påvirket av denne sjangeren.

Fabelprosa begrepet ble funnet opp av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd. Det er et norsk ord som omfatter både science fiction og fantasy sjangrene.

 

 


Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑