Laiv

 

Levende rollespill (populært kalt laiv) kan likne litt på improvisert teater, men det er samtidig et spill. De som er med på laiven har roller de går inn i. I likhet med andre former for rollespill er en laiv en historie som skapes for og av spillerne. De som deltar påvirker selv hva som skal skje, og alle er samtidig tilskuere til hverandre.

Det er ganske vanskelig å forklare noen hvordan man laiver, eller hvordan det egentlig er å laive, men det er veldig lett å laive for første gang. Derfor er det lureste man kan gjøre å komme seg på en laiv så raskt som mulig.

I Norge spilles det mange ganske ulike typer laiver. Grovt sett kan man dele laiver inn i den typen som varer noen timer, er begrenset til et ganske lite sted, og benytter enkle kostymer, og de laivene som gjerne er i skogen, med mye kostymer, og tar lang tid.

Laivfabrikken er et konsept som finnes i Oslo og Trondheim. Laivfabrikken arrangerer laiver hver måned. Spillene er laget for å være enkle å delta på, også for de som aldri har laivet før.

Mange av laivene som arrangeres i Norge annonseres på laiv.org.

Firmaet Tidsreiser arrangerer månedlige laiver i Bergen, Hønefoss og Oslo, som de kaller Eventyrspill. Spillene er et tilbud til barn, familier og ungdom. Aldersgrense 8 år om foreldre ikke er med.

Hypercamp spilles det hvert år flere laiver av ulike typer. Laivene på sommerleiren er ment å gi de som deltar muligheten til å prøve laiv på en enkel måte.Stengt for kommentarer.

Til toppen av siden ↑