Hva skjer på Landstinget?

Påmeldingsfrist til Landstinget er 15. oktober og påmelding finner du under arrangementer på n4f.hypersys.no. Spørsmål? Kontakt n4f@n4f.no

Hva er Landstinget (LT)?

Landstinget er det øverste organet i Hyperion. Det er Hyperions årlige årsmøte hvor alle store og viktige saker bestemmes. Saker som budsjett, godkjenning av regnskapet, og nye vedtekter og organisatoriske retningslinjer, som setter føringer på hvordan Hyperion drives og samhandler med medlemsforeningene. 

Hva er forkunnskapene for å dra på LT?

Ingen! Du leste riktig, ingen! Det eneste kravet er at du er tillitsvalgt i en av Hyperions medlemsforeninger. Landstinget kan virke veldig formelt og skummelt, men det er noe man blir vant til ganske fort. Husk at det også blir gjennomgått et forberedende kurs i forkant som tar deg igjennom alle sakene, og regler og kutymer for hvordan man oppfører seg under selve møte på landstinget. Uansett så er alle som deltar nerder, og det skaper en veldig hyggelig og inkluderende kultur.

Hva skjer vanligvis på LT?

På fredagen er det forberedende kurs og bli-kjent-opplegg for de som er nye, og så avslutter man med å dra på hotellet vi bor på om kvelden. 

På lørdagen starter selve Landstinget. Da går man gjennom masse saker med debatter, voteringer og fjas fra ordstyrerbordet, samt at det stemmes over endringsforslag i vedtektene. Underveis er det felles middag og lunsj, og så er det sosialt opplegg lørdag kveld. 

Det hele avsluttes på søndagen hvor man stemmer over endringsforslag i de forskjellige dokumentene, og gjennomfører valg av nye tillitsvalgte.

Generelt er litt av magien ved LT at det er en stor møteplass for tillitsvalgte på tvers av interessene, hvor man møter veldig mange kule folk fra hele Norge. Når man selv er tillitsvalgt i en forening, kan det være veldig gøy å møte andre som brenner for noe i likhet med en selv.

Hva er de viktigste sakene på LT?

Alle sakene er jo viktige! Det er alltid gjennomgang av vedtekter, budsjett, organisatoriske retningslinjer, arbeidsprogram og politisk program. Kort oppsummert svarer disse dokumentene på følgende spørsmål:

Hva er det sosiale som skjer?

Landstinget er en svær minglearena! Det kan kanskje være skummelt å snakke med de andre delegatene, men husk at dere alle representerer en masse forskjellige fritidsinteresser, og at din forening er unik. Det blir sosialt opplegg arrangert av Hyperion lørdag kveld, som blant annet quiz, VR, brettspill, konsollspilling, minikonkurranser med premiering og mer! Det sies også noen ganger morsomme ting fra talerstolen, sitater og memes kan finnes på Discorden vår som du finner Her. Det er alltid gøy og bo på hotell med andre nerder! 

Jeg bor på Svalbard, det her høres dyrt ut. 

Frykt ikke! Hyperion dekker alle tur/retur reiseutgifter for valgte delegater, i tillegg til én varadelegat for foreninger med kun én delegatplass. Vi dekker også utgifter for to observatører fra nye foreninger, og en observatør for observatørforeninger. Man kan registrere ekstra varadelegater utenom de man har krav på, men utgifter for øvrige varadelegater må da dekkes av foreningen selv. 

I tillegg skal alle delegater få delegert soverom på hotellet Landstinget foregår i, og frokost/lunsj/middag blir en del av programmet, samt gratis softis og popcorn under LT. Her kan man altså få en digg helg på hotell i Oslo helt gratis! 

Vilkår, ekstra info, samt spørsmål og svar kan en finne mer informasjon om på e-posten med innkalling til Landstinget, eller ved å sende mail til n4f@n4f.no.

Hvordan kommer jeg meg til LT?

Landstinget blir holdt på Quality Hotel 33, Østre Aker vei 33, 5081 Oslo.

Den enkleste veien til Landstinget fra Oslo sentrum er med t-banen, linje 5 østgående mot Vestli, til Risløkka. Fra Risløkka T-banestasjon er det en kjapp gåtur til hotellet. Man kan også ta buss nr 67 til Risløkkalléen, og Flybussen fra Oslo Lufthavn stopper like ved hotellet!

Mer info om LT finner du på https://n4f.no/organisasjon/landstinget/