Bli kjent med Hyperions nye leder

På Landstinget 2021 ble Helle Munthe-Kaas valgt som ny leder av Hyperion og hun troppet på offisielt 1 januar 2022. Her kan du bli bedre kjent med henne!

Helle er 25 år gammel og er født og oppvokst i Oslo. Hennes start i Hyperion var på Hypercamp i 2010. I 2012 begynte hun på Oslo Katedralskole og ble med i foreningen Kattas Fabelprosaiske Elevsamfund, hvor hun ble økonomiansvarlig. Etter at hun gikk ut av Katta, satt hun i Sentralstyret fra 2016 til 2020. Utover dette har hun sittet i styret til Norges Wrestlingforbund siden 2020 (ja, Hyperion har en egen wrestlingforening).

-Hyperion har alltid vært en viktig og stor del av livet mitt siden jeg var en ung tenåring, men jeg trodde aldri jeg skulle nå så langt som til leder da jeg først ble aktiv. Det er nesten litt uvirkelig å bli valgt til leder, men jeg er utrolig spent på arbeidet jeg får muligheten til å gjøre.

I 2022 skal sentralstyret ha fokus på overgang til interesseforbund, samtidig som det skal jobbes med foreningskontakt og forbedre dialog mellom medlemsforeninger og sentralledd. Det skal jobbes med skolering og kurstilbud, foreningskontakt og foreningsbesøk, og det skal blant annet fokuseres på å gjøre Hyperion kjent i skolemiljøer, i håp om at det stiftes nye foreninger i disse unge miljøene.

-Det er ikke å legge skjul på at Hyperion har slitt litt med kandidater til forskjellige verv. Dette er en trend som må snu hvis vi vil få gjennomført interessemodellen på en bærekraftig måte. Oppstart av interesseforbund er foreningenes ansvar, men vi skal hjelpe det vi kan for å få dem i gang. Jeg håper å gjennom mitt og sentralstyrets arbeid å kunne inspirere, motivere og oppfordre folk til å stille både til Hyperions verv, men også interesseforbundene.

Noen av Hyperions oppgaver Helle gleder seg mest til er foreningsbesøk, Heltinnenettverket, Hypercamp og Den Store Spilldagen 18 juni. Selv er hun en stor fan av all things nerdy, med en forkjærlighet for dataspill, bordspill og cosplay. Vil din forening ha besøk fra sentralstyret på deres arrangement, så er et bare å ta kontakt her.

Hvis du har noen spørsmål til Helle, så er det bare å ta kontakt med henne på helle@n4f.no !