Kort om de innstilte kandidatene

Leder

Mathias Jørgensen

Mathias (22) har sittet tre år i arbeidsutvalget, og har sittet den siste perioden som leder i Hyperion. Mathias har tatt over forbundets ledelse i det første reelle året etter pandemien og oppleves til å ha god kontroll over situasjonen og forbundet. I sin tid i arbeidsutvalget har Mathias satt fokuset på hvordan Hyperion kan bli en tryggere og mer imøtekommende organisasjon, med et godt øye både på det organisatoriske, strategiske og politiske landskapet.

1. Nestleder

Rasmus Fægri

Rasmus (21) holder på med lektorprogrammet på UiO i kjemi og matte. Han driver med alt mulig nerdete, men mest laiv. Han er medlem og dommer i Norges wrestlingsforbund, startet en egen laiv forening – LUDO, og ledet den i 3 år og han har sittet i Hyperion Øst sitt styre i 3 år, der han har vært både leder og nestleder. Rasmus stiller til valg for å kunne gi andre det Hyperion har gitt ham: Trygge møteplasser og et miljø av jevnaldrende med like interesser. Han vil at Hyperion skal bli enda synligere for alle.

2. Nestleder

Christiane Tekshov

Chris (22) studerer bachelor i 3D grafikk på Høyskolen Kristiania, og har en 2 årig utdanning innen samme felt fra før. Hun har sittet flere år i styret til Radar Event, en forening som holder lan party, conventions og aktivitetskvelder. På deltid jobber hun som bartender på House of Nerds, hvor alle ansatte har hvert sitt fokusområde på huset, og hennes ligger i miljøet og kulturen blant kundene. De sakene Chris har brent aller mest for er de som involverer utdanning innenfor de områdene som er relevant for interessene Hyperion fremmer.

Sentralstyret

Henrik Kristoffersen

Henrik (24) kommer fra Alta, perla i nord. Til daglig tar han en bachelor i datateknikk ved UiT i Narvik. Han har tidligere vært aktiv med flere verv i Alta AUF. I Hyperion har han bakgrunn fra Smash Norge, hvor han har vært medlemsansvarlig siden 2020, og aktivt deltaker i smashmiljøet siden 2015. Henrik brenner for at Hyperion skal være et forbund hvor det er gøy, trygt og meningsfullt å engasjere seg. Han ønsker at alle som har drivet til å starte en forening, skal få hjelpen de trenger for å gjøre dette mulig. Og selv hvis han ikke klarer å ta Hyperion til nye høyder, vil han i det minste ta forbundet til nye breddegrader.

Ingveig Alida Larsson

Ingveig (26) har vært aktiv i Hyperion i mange år, hvor hun har vært innom forskjellige medlemsorganisasjoner som Hyperion Vest, representantskapet, og har nå ett år bak seg i sentralstyret.  For tiden tar hun en mastergrad i kulturvitenskap ved UiB og sitter i styret til Regncon. Gjennom Hyperion har hun fått erfaring med å lage festivaler, og for å lære mer har hun også tatt et årsstudium i kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet. Ingveig ønsker å få jobbe enda mer med Hypercamp og håper også å få til å videreutvikle Heltinne-prosjektet.

Martin Karal

Martin (20) studerer til daglig fysikk. Han har mange interesser, blant annet gaming, musikk og andre kreative uttrykksformer. Martin er veldig opptatt av kommunikasjon i Hyperion, og spesielt i å finne tilbake til en tettere dialog med medlemsforeningene våre. I tillegg ønsker han å synliggjøre tilbudene Hyperion har enda mer for barn og unge, for han visste ikke at tilbudene eksisterte før han nærmet seg myndig.

Shamsa Mohamed-Ali

Shamsa (17) kommer fra Kristiansand og går i andre klasse ved Kristiansand Katedralskole Gimle. I sommer ble hun styreleder for Spillklubben Iftin, som har som mål å skape gamingmøteplasser, og jobber for å gjøre minoritetsmiljøet i Kristiansand litt mer nerdete. Grunnen til at hun stiller til valg i Hyperion er fordi hun har lyst til å være med å bidra til at nerdekulturen skal være en aktivitet alle kan være med på uavhengig av økonomisk og kulturell bakgrunn.

Kristian Gleditsch

Kristian (20) går 1. året på linja digital cybersikkerhet og infrastruktur ved NTNU i Trondheim, og bruker det meste av fritiden på gaming og brettspill. Før han ble med i sentralstyret har han vært aktiv i foreningen Kattas Fabelprosaiske Elevsamfund der han satt i styret i 3 år, det siste av dem som leder. Han har sittet i sentralstyret i år og stiller til gjenvalg. Han er veldig motivert for å fortsette arbeidet med å skape engasjement og deltagelse i alle leddene av Hyperion, og for å jobbe videre med å utforme Hyperions fremtidige vedtekter.

Emil Marholm Ask

Emil (18) går på Tertnes Videregående Skole og har vært frivillig i HordaLAN både med LAN og for å tilby VR og dataspill til barn innlagt på sykehuset. Han er også frivillig i tegneseriefestivalen Raptus og buekorps. Han stiller til valg i Hyperion fordi han vil jobbe med å la Hyperion vokse og styrke samarbeidet med regionlagene. Han håper å kunne tilby et nytt perspektiv inn i sentralstyret.

Sandra Tyrhaug

Sandra (26) har en Bachelor utdanning i Stage and Production Management fra England og jobber nå som teatertekniker i Oslo. Hun gikk på Oslo Katedralskole og hadde der flere verv i kor, teater og Harry Potter-laget, og var med i flere andre elevlag. Fritiden hennes brukes på å lage ting og lese bøker, hun er veldig glad i både brettspill og laiv. Hennes største hjertesak for Hyperion er å jobbe videre for å skape en organisasjon som er et tilbud for alle de som har fantastiske interesser som faller utenfor idretten og andre organiserte aktiviteter.

Deisjonskomiteen:

Stein Elgethun

Laila Voll

Valgkomiteen:

Erik Vågslid

Hanne Heisholt

Helle Munthe-Kaas

Max Hauge

Sara Frønningen Bell