Hypercamp 2017

Årets mest fantastiske sommerleir

Hypercamp er som en “vanlig” sommerleir, man reiser på tur, bader, griller og koser seg.
I tillegg tar vi med oss den fantastiske verdenen til skjærgården. Hypercamp har blitt avholdt på Hudøy, Oslo kommunes feriekoloni, siden 2012.

Hypercamp tilbyr blant annet kurs i laiv, kostyme, rollespill, esport og miniatyrspill. Deltakerne lærer også om det å drive forening og organisasjon, og det blir holdt spennende foredrag.

De fantastiske fritidsinteressene har blitt dyrket av barn og unge i en hel uke hver sommer siden 2009.

Det er lett å bli med på Hypercamp, det eneste som kreves er at man har lyst til å finne ut mer om de fantastiske fritidsinteressene. Kursene er enkle nok til at nybegynnere kan velge fritt hva de ønsker å delta på, og all aktivitet er beregnet på at hvem som helst kan delta.

Det koster 750 kr å delta på Hypercamp. Informasjon om reise finner du under praktisk informasjon.Program


Hypercamp skal være et sted for å ha det morsomt, lære og få nye venner. For å nå det målet har vi i leirledelsen alltid hatt fokus på å lage et best mulig program. Denne siden oppdateres etter hvert som programmet blir annonsert. Følg også med på Hyperions nettside og på Facebook-arrangementet.


Bueskyting

Med Max Hauge

Om kurset

Max Hauge kommer tilbake til Hypercamp med pil og bue, og skal for tredje år på rad lære bort sine ferdigheter til deltakerne.

Kurset vil passe for alle, fra de som aldri har tatt i en bue til de mest erfarne skytterne. Utstyret vil stå fremme hele uken, så du kan øve deg så mye du vil.

Ballonger og andre morsomme blinker vil bli brukt til skarpskyting.

Om kursholder

Max begynte med bueskyting høsten 2013 og har drevet aktivt med det siden.

Han har vært instruktør i bueskyting siden 2015, og har hatt kurs på Hypercamp de siste to årene. Kurset i år blir om mulig enda bedre enn i fjor, med flere variasjoner.

Max ser frem til like mange fornøyde deltakere som tidligere år.


Tirsdag

Et innføringskurs i bueskyting for de som aldri har rørt en bue før, men ønsker å finne sin indre Robin Hood. Kurset vil ta for seg forskjellige buetyper, hvordan disse fungerer, og litt om fysikken bak hvordan en bue fungerer. Deltakerne vil i løpet av kurset bli komfortable med å håndtere en bue, og de sikkerhetsmessige aspektene bak, samt vite hva de må gjøre for å treffe midten av blinken.

Onsdag

Et innføringskurs i bueskyting for de som aldri har rørt en bue før, men ønsker å finne sin indre Robin Hood. Kurset vil ta for seg forskjellige buetyper, hvordan disse fungerer, og litt om fysikken bak hvordan en bue fungerer. Deltakerne vil i løpet av kurset bli komfortable med å håndtere en bue, og de sikkerhetsmessige aspektene bak, samt vite hva de må gjøre for å treffe midten av blinken.

Torsdag

Et videregående kurs som tar for seg en kort oppsummering av den grunnleggende skyteteknikken, og som videre tar for seg en mer individuell opplæring og tilpassing av skyteteknikken til hver deltaker.


Rumpeldunk

Med Amund Storruste

Om kurset

På årets leir blir det fullskala rumpeldunkkurs alle tre kursdagene. Kurset er rettet mot nybegynnere, med fokus på moro og gøy, men vil også gi utbytte for de som har spilt flere ganger før.

Det blir varierte øvelser og mye aktivitet for å introdusere regler, limen, ballene og forskjellige spillelementer. Kurset vil ha litt begrenset fysisk kontakt, slik at ingen kommer til skade ved uhell.

Kurset er perfekt for de som ønsker å stille ekstra godt forberedt til rumpeldunkturneringen på Hypercamp. Vi anbefaler å ta med treningstøy eller lignende til dette kurset.

Om kursholder

Amund studerer for å bli sivilingeniør ved NTNU i Trondheim, og har vært med på rumpeldunk siden det først kom til Norge. For øyeblikket er han trener og spiller hos NTNUI.

Han har bakgrunn fra mange år med håndball og er en treningsglad og aktiv person. Amund har hatt mange timer moro med å utarbeide og videreutvikle nye taktikker, og har holdt mange treninger og kurs på forskjellige nivå.


Tirsdag

Vi kommer til å fokusere på grunnleggende regler, mye aktivitet, spill og moro!

Onsdag

Vi kommer til å fokusere på grunnleggende regler, mye aktivitet, spill og moro!

Torsdag

Vi kommer til å fokusere på grunnleggende regler, mye aktivitet, spill og moro!


Spesialsminke

Med Alice Norberg Pulsen

Om kurset

Alice er tilbake med sminkekurs på årets Hypercamp!

Kurset vil fokusere på spesialeffektsminke - som kutt, blåmerker, brannskader, zombieeffekter, med mer - men går også gjennom bruken av lys og skygge ved hjelp av kremsminke.

Dette kurset passer for nybegynnere og de som vil lære mer om spesialeffektsminke.

Om kursholder

Alice har utdanning som makeupartist fra NISS (Nordisk Institutt for Scene of Studio), og studerer nå maske- og hårdesign ved Westerdals Oslo ACT.

I løpet av de siste årene har hun vært innom som assistent på "Snømannen", hatt ansvar for sminke/sfx på kortfilm, sminket for en teatergruppe i Drammens Teater og på Chat Noir i Oslo, i tillegg til mange andre spennende prosjekter ved studiet.


Tirsdag

Vi går gjennom en liten introduksjon til sminke, hygiene, hvordan lys og skygger fungerer, og hva som er viktig å tenke på når man sminker skader. Vi skal lære om blåveiser, kutt i voks og andre småskader.

Onsdag

Hele dagen går til å lære om flateapplikasjoner, fra skulpteringsprosessen til støping i gelatin og applisering og sminking. Kursholder har med masse forskjellige flatapplikasjoner, alt fra småkutt til større igjensydde arr.

Torsdag

Zombie! Vi bruker alle de tidligere teknikken for å skape en zombie, her er tiden for å leke litt med blod og gørr!


Laiv

Med Anita Myhre Andersen

Om kurset

I år blir det også kurs i laiv, eller levende rollespill, på Hypercamp.

Ved å delta på laivkurset vil du lære om de grunnleggende teknikkene for å kunne lage laiv. Vi arbeider med dette på en praktisk måte som gjør at du etterpå kan klare å lage dine egne laiver.

Sammen utvikler vi setting, roller, relasjoner, intriger og scener, samt enkle kostymer, sminke og scenografi. Kurset avsluttes med at vi spiller laiven sammen.

Kurset gir best utbytte dersom du deltar på alle tre kursdagene, men dette er ikke et krav.

Om kursholder

Anita er utdannet historiker og jobber som lektor på Steinerskolen i Bergen.

Hun har drevet med laiv i over 20 år, og har arrangert laiv i Libanon, Botswana og Hviterussland, i tillegg til Norge der hun for tiden jobber for Tidsreiser med å arrangere barnelaiv.


Tirsdag

Vi lærer om gamedesign i laiv og designer laiven vår.

Onsdag

Vi fokuserer på rekvisitter til laiven.

Torsdag

Vi lager relasjoner mellom rollene i laiven.


Rollespill

Med Karl Thomas Hjelmervik

Om kurset

Penn og papir-rollespill ligger i krysningspunktet mellom improvisasjonsteater og brettspill. Sammen skaper deltakerne en historie, der en av dem fungerer som spilleder, mens resten er hovedpersonene i fortellingen.

Spillederen definerer omgivelsene og et persongalleri hovedpersonene må forholde seg til, mens selve rollespillsystemet angir regler som definerer det rommet av muligheter som hovedpersonene kan boltre seg i. Mulighetene og variasjonene som kan oppnås under spillingen er kun begrenset av deltakernes fantasi.

Kurset tar for seg det velkjente rollespillsystemet Dungeons & Dragons 5. utgave. Et system lagt til en verden med drager, trollmenn og alt for store sverd.

Første del av kurset går gjennom de grunnleggende reglene som er nødvendig for å både kunne lage en karakter, samt å spille den. Andre del går inn på noen enkle tips og triks for å øke rollespillopplevelsen til alle rundt bordet.

Kurset avsluttes med at alle lager sin egen karakter i Dungeons & Dragons-universet. Her blir det også anledning til å prøve ut karakteren sin - om ikke under sleve kurset, så i hvert fall en av kveldene.

Kurset er rettet mot nybegynnere.

Om kursholder

Til daglig jobber Karl Thomas med sonarforskning, men på fritiden bruker han mest mulig tid på å drive den lokale brettspill-, rollespill- og magic-foreningen, Spillkveld på 37, i Horten.

Han brenner for brettspill og rollespill av de fleste typer. Rollespill har han drevet med siden midten av åttitallet og har lang erfaring innenfor spillforening- og kursvirksomhet.

Det siste året har han både organisert nybegynnerkurs og spillederkurs i rollespill.


Tirsdag

Deltakerne får en lett innføring i 5. utgave av D&D, og lager sin egen karakter. Kursdagen avsluttes med et lite eventyr.

Onsdag

Deltakerne får en lett innføring i 5. utgave av D&D, og lager sin egen karakter. Kursdagen avsluttes med et lite eventyr.

Torsdag

Vi går gjennom en del tips og triks for å øke rollespillopplevelsen for hele gruppa. Deltakerne får også sjansjen til å prøve seg som spill-ledere avslutsningsvis.


Cosplay

Med Tanita Aaram

Om kurset

Lær å lage cosplay-props uten å tømme lommeboken på materialer!

Tanita Aaram kommer til Hypercamp for å holde corsplaykurs. Kurset vil være et prop-kurs hvor du får lære å bruke billige materialer for å lage kule ting til cosplay.

Kurset vil gi deg erfaring med materialer og teknikker som hjelper deg med å utvikle smarte løsninger på forskjellige props/kostymedetaljer, også på et lavt budsjett.

Kurset er egnet både for nybegynnere og de med cosplay-erfaring.


Både verktøy og diverse materialer vil være tilgjengelig under store deler av leiren slik at man kan fortsette på eller starte nye prosjekter også utenfor kurset.

Om kursholder

Tanita går på maske og hårdesignlinja på Westerdals, hvor hun lager og designer karakterer ved hjelp av forskjellige spesialeffekter og sminke.

Til disse trengs det både props og kostymer som kan løfte en karakter. Tanita elsker å være kreativ og synes alltid det er ekstra gøy når man også er kreativ i materialvalget.

Hun gleder seg til å møte dere på Hypercamp!


Tirsdag

Et kurs i å pimpe et par vernebriller opp til steampunkbriller.

Onsdag

Et kurs i å lage og farge kniv/dolk i eva foam.

Torsdag

Et kurs i å lage brosje/trinkets i fimoleire.


Historisk kostymelaging

Med Jens Omland

Om kurset

Lær deg å sy klær og accessoirer i middelalderstil - for hånd!

Jens Omland kommer til Hypercamp for å holde kurs i historisk kostymelaging rettet mot laiv (levende rollespill).

Deltakerne lærer å lage beltevesker i skinn og fjonge hatter og hetter.

Om kursholder

Jens er lidenskapelig opptatt av historiske laivkostymer. Han mener at gode kostymer skal ha historisk inspirasjon, men at det er tillatt å jukse der det ikke synes.

Dette er det fjerde året Jens leder kurs på Hypercamp.


Tirsdag

Vi skal lære å lage en enkel historisk hatt, en bicocket.

Onsdag

Vi skal lære å lage historiske bereter i halv- eller kvartfarget mønster.

Torsdag

Vi skal lære å sy i lær, og lage historiske beltevesker.


Minecraft-kurs

Med Håvard Nordlie Mathisen

Om kurset

Bli med inn i en fantastisk verden av blokker og 'lego for voksne'!

Minecraft er et byggespill og kurset fokuserer på å lære seg Minecraft fra scratch og å dykke inn i det litt mer avanserte.

Vi skal være kreative, modige, nedkjempe zombier, bygge borger og utforske huler. Kurset passer både for nybegynnere og de viderekomne som vil lære mer om Minecraft.

Om kursholder

Håvard er kanskje mest kjent som Alacho på internett. I nesten tre år levde han av å spille spill og produsere videoer på YouTube, som i hovedsak handlet om Minecraft, mods, servere og andre spill.

I løpet av det siste året har han jobbet for å utvikle andre YouTubere og norsk YouTube generelt. I tillegg til dette har han spilt teater i mange år, drevet med lav/rollespill og også spilt golf fra han var ung.


Tirsdag

Vi starter dagen med Minecraft Survival fra scratch. Målet er å komme så langt som mulig og bygge oss ly fra monstre, finne diamanter, og utforske den fantastiske verdenen.

Onsdag

I dag handler det om å bygge ting i Creative! Vi starter dagen med en byggeplan og jobber oss gjennom så langt vi kommer. Slå kreativiteten løs!

Torsdag

Et kurs litt mer for viderekommende. Vi ser på hvordan man hoster sin egen server og hvordan man lager videoer/streams (i hvilket som helst spill) til din egen YouTube-kanal eller Twitch.


Sideprogram

Årets sideprogram er fylt med fantastiske aktiviteter!

Sideprogrammet er Hypercamps program som skjer etter kursene, og du kan velge hva enn du vil.

Vi skal bade, ha Disney-karaoke, laive, ha ridderturnering, rumpeldunk-cup, og mye mer!

Følg med her for oppdateringer.Praktisk informasjon


Hyperion har lang erfaring med leirarrangering på Hudøy, og har et godt samarbeid med Hudøy feriekoloni.


Reise og transport

Hyperion setter opp buss fra Oslo til Hudøy og tilbake, som koster 100 kroner hver vei. Bussen til Hudøy drar klokken 10:00 fra utenfor Edvard Munch museet, mandag 24. juli.

Bussen tilbake til Edvard Munch museet drar kl 16:00 fra Hudøy fredag 28. Juli, og er i Oslo ca klokken 18:00.

Husk å møte opp i god tid!


Deltakere som ikke reiser med denne bussen må møte opp på Budal busstopp klokken 12 på mandag. Det blir følging derfra ned til båten som tar oss til Hudøy.Pakkeliste

Her er en liten liste over ting som kan være greit å ta med.


Pakk i en ryggsekk, ikke trillebag. Du vil antakelig måtte bære bagasjen noen hundre meter minst en gang.Vi har sett at flere deltakere tråkker over, leiren inneholder en del utendørsaktivitet og lek der deltakere gjerne finner på å bevege seg litt fortere enn de er vant med i tidvis ulendt terreng. Ta med et par sko eller lette støvler som du føler at du kunne gått på en fjelltur med, eller vær forberedt på å være litt ekstra forsiktig hvis du ferdes i skogen.

Påmelding


Du melder deg på Hypercamp ved å trykke på knappen under, og fylle ut skjemaet. Når skjemaet er sendt inn er du påmeldt, og du vil motta en faktura fra oss som må betales for at påmeldingen skal være gyldig. Vi begynner å fakturere i april, og fakturerer fortløpende for de som melder seg på etter det.
Deltakelse på Hypecamp 2017 koster 750 kroner.

Aldergrensen for å delta på årets Hypercamp er 15 – 25 år. Avmelding etter 24. juni blir ikke refundert.


Jeg vil melde meg på!For foreldre


Hyperions sommerleir er et rusfritt arrangement som passer best for ungdom fra 15 til 25 år med interesser som er noe utenom det vanlige. Vi regner med at alle vil ha det gøy på leiren, men det er nok mye av aktiviteten som vil bli sett på som ”nerdete”. Derfor er det best at man kan noe om interessene fra før, eller er villig til å lære.

Gjennom leiren vil barnet ditt delta på kurs og flere workshops. Deltakerne vil bli servert fire måltider daglig: Et brødmåltid til frokost, brød eller suppe til lunsj, en varm middag og det vil bli satt frem brød til kvelds. Til alle måltider er det alternativer for allergikere, vegetarianere eller personer som av livssynshensyn ikke spiser visse matvarer - bare husk å skriv dette i påmeldingen. Det er også en kiosk på stedet som man kan få kjøpt snop i, og som tar vanlige bankkort.

Leiren er utstyrt med dusjer og toalett. Alle sover innendørs, men man må huske sengetøy eller sovepose selv.


Reise

Vi setter opp egne sommerleirbusser som kjører fra Oslo sentrum, og tilbake fra Hudøy etter leiren. Det koster 100 kroner hver vei for å sitte på med bussen. Ved behov kan vi bistå med reise til og fra togstasjon/flyplass.


Trygghet

Under hele leiren har vi egne ansvarlige som passer på de yngste og flere av de voksne har førstehjelp- og livreddingskurs. I tillegg har vi en egen ansvarlig for Helse, miljø og sikkerhet under hele leiren. Vi vil veldig gjerne ha barna deres på besøk og er svært opptatt av at leiren skal være en trygg og positiv opplevelse for alle deltakere. Det er helt greit å kontakte oss på mail eller telefon både før, under, og etter leiren. Under leiren vil vi ha en vakttelefon vi er tilgjengelige på døgnet rundt. Det kan også være lurt å utstyre ditt barn med mobiltelefon i tilfelle akutt hjemlengsel eller du må ta direkte kontakt med dem.


Mer info?

Det er viktig for oss at du føler at ditt barn er trygt på sommerleiren og at du stoler på oss. Er det noe informasjon du ikke finner på disse nettsidene er det bare å ta kontakt med oss så skal vi informere deg så godt vi kan. Hvis du lurer på noe er det bare å ta kontakt med Sara Hauge på sara@n4f.no eller ring 22993746 i vanlig kontortid.


Litt om Hyperion

Datatreff, rollespill, laiv, brettspill, Sci-fi, miniatyrspill, og andre fantastiske fritidsinteresser er av vår tids mest utbredte ungdomsaktiviteter. Over hele Norge finnes tusenvis av entusiastiske og energiske mennesker som til daglig engasjerer seg i de mest fantasirike interesser. Fra kjellerstua til festivaler, i skogen eller i store lokaler møtes mennesker som skaper en ny virkelighet gjennom kreativitet og fantasi. Hyperion -Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser (N4F) ble opprettet i 2002 for å samle alle fantasirike hobbyer og interesser i et stort og slagkraftig forbund og er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon. Hyperion arbeider med å aktivisere og engasjere medlemmene via arrangementer, kurs, foredrag og sosiale aktiviteter arrangert av medlemsforeningene og forbundet sentralt.


Spørsmål?
Lurer du på noe angående leiren, for eksempel om programmet eller reise?

Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Vi svarer så fort vi kan på alle hendvendelser.

Trykk på knappen under, eller ring oss på (+47) 22 99 37 46 i kontortid.


Send oss en e-post!

Hypercamp 2017