Andre fantastiske fritidsinteresser

Foreninger for en hver smak!

En av Hyperion sin viktigste oppgaver er at barn og unge for drive med akkurat de fritidsinteressene de vil. Derfor finnes det flere foreninger som driver med litt mindre kjente, men fortsatt utrolig morsomme interesser!

Her kan du lese mer om noen av de andre fritidsaktivitetene Hyperion sin foreninger driver med:

Airsoft er et spill hvor man bruker replikaskytevåpen som skyter runde plastkuler i simulert kamp. Airsoft er også kjent som softgun, og på engelsk BB-guns. De første airsoftforeningene i Hyperion ble meldt inn i 2015. Én ting som skiller airsoft fra andre interesser i forbundet er at det er 18 års aldersgrense for å eie og bruke airsoft i Norge, med mulighet for spilling med verge for de som er over 16.

Airsoft kan spilles som en type rollespill (MilSim) eller som konkurranse (hardball). Flere foreninger i Hyperion som driver med airsoft er også medlem av Norges Airsoftforbund.

Flipperspill eller pinball er en type arkadespill der man skal få en eller flere stålkuler gjennom en bane og samle flest mulig poeng. Moderne flipperspill er ofte basert rundt et tema, en film eller en kjent historie.

Foreninger som driver med flipperspill er åpne både for folk som ønsker å spille på litt mer retro spillmaskiner, men som også liker å mekke eller bygge maskinene selv.

Rumpeldunk er basert på den fiksjonelle sporten ved samme navn fra Harry potter bøkene. Idretten består av sju spillere på banen, med lag på opp til 21 personer som skal score flest mulig poeng før snoppen er fanget.

Rumpeldunk miljøet er stort på internasjonalt nivå, blant annet på videregående skoler og spesielt hos studenter. Spillet minnes om en kombinasjon av håndball, stikkball og rugby, der samarbeid, ballspill og kroppskontakt er en stor del av spillet.

Finner du ikke en interesse for deg?

Finn din nærmeste forening