Cosplay

Cosplay står for “costume play” og er den nye kule aktiviteten i nerdeverden. Cosplay er, i korte ord, en type performance-kunst, der utøvere ifører seg kostymer og tilbehør for å representere en spesifikk karakter eller ide.  

Du har kanskje hørt om laiv, rollespill der man bytter ut terningene og brettene med kostymer, plastikk-økser, og latexører. Cosplay ligner litt, men fokuserer mer på representasjonen av karakteren, og ikke så mye på “karakter-utvikling” eller å nødvendigvis skulle leve seg inn i settingen rundt.

Ordet “cosplay” ble første gang brukt av den japanske reporteren Nobuyuki Takashi, når han deltok på Worldcon i 1984. Han brukte ordet for å beskrive hvor imponert han var over deltagerne på Worldcon, og hvor mye de la i å representere sin valgte karakter best mulig.

I starten av Norsk cosplay vokste miljøet frem i takt med interessen for japansk kultur (den såkalte otaku-kulturen), men i dag står interessen på egne ben å stå på og vi har oppnådd et mye mer mangfoldig fokus. Spill, tegneserier og film hylles i cosplaykulturen. Engasjerte sjeler som kler seg ut som både karakterer fra Dragon AgeBioshockStar WarsMarvel-seriene og Game of Thrones har etterhvert blitt et mer og mer vanlig syn på conventions rundt om i Norge..

Miljøet i Norge startet som en asiatisk importvare,Så om du har en favorittfigur fra tegneserier, filmer, spill eller bøker, kanskje du og burde prøve denne kåssplejj saken?

Finn en forening nær deg