Kortspill

Kortspill er en type bordspill som ofte spilles kun ved bruk av kort. Kortspill har ofte et samleelement i tillegg til det å spille mot en annen spiller.

På engelske kaller man ofte den typen bordspill for TCG eller Trading Card Game. TCG er en type kortspill som fokuser på strategisk kortbygging og samle og bytte av kort mellom spillere. Denne type kortspill ble popularisert med Magic the Gathering i 1993. De mest kjente TCG spillene i dag er Magic the Gathering og Pokèmon. Spillere kan også bare spille med de kortene man har hvis de vil, men man vil da være strategisk dårligere ettersom de nyeste utvidelsene ofte har sterke kort enn de forrige.

TCG er ofte basert på fantasi eller science fiction som sitt salgspunkt. Kort i TCG er spesialdesignet i et sett med andre kort. Hvert kort i TCG representerer et element som skapinger, forbedringer, hendelser, ressurser og steder. Et annet viktig tegn for TCG er at baksiden er like, mens framsiden har et kunstverk eller bilder for å pynte kortet. Det er vanlig å gi ut utvidelses sett for å introdusere nye strategier og funksjoner for spillet med booster-pakker. Eksempelvis hadde Magic the Gathering i mars 2020 mer enn 20 000 forskjellige kort, så her kan det være mye å sette seg inn i.

Mange foreninger i Hyperion kombinerer ofte kortspill interessen sin med andre type brettspill, mens noen har fokus på kun et type kortspill.

Finn en forening nær deg